Digitalna antena z rokami

Digitalna antena z rokami

Glavni kakovost prikaza vsake antene - njegova interakcija z eterično signalom. Ta princip je temelj tako kupili in domače antene. Najdete priporočila o tem, kako narediti anteno za digitalno televizijo z rokami.

Vsebina:

  1. Značilnosti sodobnega programskega časa
  2. Enostavno digitalna antena z rokami: zahteve za naprave
  3. Antena za digitalno televizijo z rokami: sprejem značilno
  4. Antena za digitalno televizijo z lastnimi rokami: proizvodno tehnologijo
  5. Bistvene digitalni antenski veji pločevinke piva
  6. UHF antena za digitalno televizijo z lastnimi rokami

Značilnosti sodobnega programskega časa

Če primerjamo sedanje oddaje TV z eter, ki je bila pred nekaj leti smo lahko našli nekaj razlik. Najprej je območje UHF se uporablja za prenos televizije. Tako je mogoče v veliki meri rešil sredstva in sprejemne antene signal. Poleg tega v tem primeru tudi odpraviti potrebo po rednih vzdrževalnih antene.

Digitalna antena z rokami

Tudi televizijski senzorji postal veliko več kot prej, tako da je večina televizijskih kanalov na voljo v skoraj mejnike delih države. Da bi zagotovili oddajanje v naseljenih območjih in vrste nizko senzorja moči, ki se uporablja.

V velikih mestih, radijski valovi širijo drugače. Zaradi se je veliko število visokih stavb na voljo preko signala je šibka. Poleg tega je veliko število televizijskih kanalov, za katere je sprejem ni dovolj za standard TV antena.

Z razvojem digitalne radiodifuzije sprejemnih kanalov je postalo še lažje. Te vrste antene so odporne na motnje ali izkrivljanja fazni kabel, čisto sliko.

Enostavno digitalna antena z rokami: zahteve za naprave

Ker radiodifuzije okolje se je spremenilo, in pravila delovanja sodobnih jedi spremenilo:

1. Eden od glavnih parametrov televizijske antene, A Usmerjene faktor in zaščitni faktor, ni posebej pomembno. Različne elektronska sredstva se uporabljajo za boj proti vse vrste hrupa.

2. Faktor odgovoren za antene izboljša signala, ga očisti od tujih zvokov in drugih vrst motenj.

3. Druga pomembna kakovost sodobne televizijske antene - območje. Shranjevanje električnih parametrov se izvede samodejno, brez dodatnega posredovanja človeka.

4. Orodja segajo vrednost TV antena bi bilo dobro interakcijo s kablom, ki povezuje anteni.

Digitalna antena z rokami

5. Da bi se izognili izkrivljanju faznih mora zagotoviti spodobno lastnosti antene v razmerju frekvenčno amplitudo.

Značilne točke zadnjih treh lastnosti je posledica sprejem televizijskega signala preko antene. Delovanje na enem frekvenčnem anteno, ki lahko sprejme več kanala vala. Kljub temu, da bi bili v skladu s podajalnikom, morate imeti CSS močno absorbirajo signale.

Zato pa obstajajo nekatere različice digitalnih anten na voljo za izdelavo doma. Vabijo vas, da se glasi:

1. val možnost antena, take naprave se razlikujejo chastotonezavisimostyu, so poceni, zelo priljubljena med potrošniki. Za izdelavo antene kot eno uro zadostuje. Ta jed je kot nalašč za mestna stanovanja, in tukaj v vasi, ki je nekoliko oddaljena od televizijskih centrov, kot antene ne bo delovala kot dobro.

2. logopeda-glasbenega izvedba antene - kot antena dvigne določene signale. Odlikuje ga preprosto obliko, ki je primerna za različne delovne razpone, ne spremeni parametre podajalnik. Je srednje tehnične parametre, kot nalašč za mestne hiše, vile, stanovanja.

Digitalna antena z rokami

3. v obliki črke Z anteno, ki se imenuje tudi cik-cak. Za proizvodnjo tega modela je potrebno veliko časa in fizičnega napora. Značilna široka značilnosti sprejem. Uporaba take antene ne razširiti paleto sprejem televizijskih kanalov.

Za dosego natančnega ujemanja med treba antenski kabel speljati skozi ničelno vrednost potenciala.

Antena za digitalno televizijo z rokami: sprejem značilno

Vibratonnye antena lahko en analogni Cantal našli nekaj več digitalno. Take naprave prejmejo val kanale. So redko uporabljajo in so pomembni za oddaljenih lokacijah, od televizijskih stolpov.

Ločeno proizvodnja satelitske antene - nesmiselna proces. Ker je v tem procesu je treba pridobiti in nakup sprejemnika glavo, in ogledala imenovanje mora biti zelo natančen, da je praktično nemogoče doseči doma. Neodvisno lahko nastavite samo to anteno, vendar ne svojo proizvodnjo.

Digitalna antena z rokami

Za izdelavo omenjenih izvedb antena mora biti zelo dobro seznanjeni-višje matematike in elektrodinamičnih procesov. Med glavnimi značilnostmi izrazov, ki se uporabljajo pri proizvodnji televizijskih anten, upoštevajte:

1. KU - servo antena, ki je določena z razmerjem prejeto antenskega signala njegovega glavnega klina.

2. CPV - razmerje med telesom in okoli prostorskem kotu režnja antene v prisotnosti cvetnih listov različnih velikosti, ki se razlikujejo po velikosti.

3. DRC - razmerje med sprejetega signala na glavnega klina in skupne moči antene.

Upoštevajte, da če je antena razpon, je treba moč upoštevati v zvezi s koristnega signala.

Upoštevajte, da sta prva dva izraza ni nujno soodvisna. Obstajajo določene možnosti za antene z visokim usmerjenosti, ampak enotno ali manj dobička. Vendar pa je pomembno povečanje v cikcak antena povezana z nizko stopnjo usmerjenosti.

Digitalna antena z rokami

Antena za digitalno televizijo z lastnimi rokami: proizvodno tehnologijo

Vsaka od antenskih elementov, skozi katere teče tok, oskrbujejo uporabnega signala, je treba priključiti na drugi strani s spajkanjem ali varjenjem. Vsak montažni destinacija vozlišče zunaj, mora biti dobro zavarovani, saj uničenje elektronskega stika na zunanji strani, je hitrejši kot v zaprtih prostorih.

Posebno pozornost je treba nameniti nič potencial. To je v ta območja vozlišča napetost, električni tok, s svojo veliko močjo. Za izdelavo sedežev z ničelnim potencialom uporablja ukrivljen kovinski del.

Za proizvodnjo pletenic ali koaksialnega osrednji žilni kabel izdelan iz bakra ali iz zlitine s poceni antikorozijskimi lastnostmi. Pri spajkanju kable uporablja štirideset voltni spajkalno aparati z legkoplavnymi spajkah in pretoka paste.

Outdoor Digital Antena je narejena z lastnimi rokami, tako da so vsi priključki odporen na vlago, ekstremnim temperaturam in drugih vplivov na okolje.

Digitalna antena z rokami

potrebna dva trikotne oblike ploščo, sta dve letvice iz lesa in lakiranih žice izdelavo vsevolnovoj antena. Tako velikost žice s premerom praktično pomembna, saj je interval med njihovimi konci glede 2-3 cm. Razmik med ploščama, ki so konci žice je 1 cm. Zamenjaj dveh kovinskih plošč je lahko enostranska z kvadratne oblike steklenimi vlakni prevlečenega folije. Hkrati je treba baker trikotniki se vklesan na njem.

širina antene mora biti enaka višini. Tkanine opisani pod pravim kotom. Da bi postavili kabel za te antene, boste morali, da sledijo določenemu vzorcu. Do točke, kar kaže na nič potencial ni spajkati kabel pletenic. Pravkar vezani nanj.

ANT, ki se razširja znotraj okna 150 cm, je sposobna sprejeti večino DMC meter in kanali vseh smereh. Prednost te antene je, da ima interval sprejem kanala široko. Zato ti antene so zelo priljubljene v velikih mestih, kjer obstajajo različne televizijske postaje. Vendar pa taka antena ima določene slabosti - KU je eno anteno, in DR Kongo - nič. Torej, če je visoka poseg, bo antena nepomembno.

Varianta proizvodnjo drugih vrst digitalne antene ANT s svojimi rokami, kot je logaritemsko spiralo dveh tuljav. Ta izvedba antene je bolj kompakten in je bolj enostavna za izdelavo.

Digitalna antena z rokami

Bistvene digitalni antenski veji pločevinke piva

Za izdelavo digitalnega antenskega kabla iz svojih rok bo potrebno pločevinke piva. Ta izvedba antene na pravilen pristop k njegovi izdelavi, ima dobre poslovne značilnosti. Poleg tega je ta jed je zelo enostavna za izdelavo.

Princip delovanja antene temelji na povečanju ramena Premer na konvencionalne linearne vibratorja. V takem primeru gre za širitev poslovanja pasu, medtem ko so druge lastnosti ne spremenijo.

Pivo pločevinke glede na njihovo velikost se uporablja kot ramo na stresalniku. Ob istem času, širitev ramen neomejeno. Ta preprosta izvedba vibratorja se uporablja kot soba z rokami digitalna antena za sprejem televizijskih oddaj neposredno prek priključnih kablov.

Če je zavorna v montažni izvedbi pivo diopolya faze rešetko, postavljenih navpično, pri čemer se bo korak pol val, bo mogoče izboljšati vrednosti KU anteno. Tudi v tej napravi mora biti nameščena na antenski ojačevalnik, s katerim se izvaja usklajevanje in nastavitev naprave.

Digitalna antena z rokami

Da bi dobili takšno anteno je dodano CPA postavil nazaj na svojem zaslonu in mreže, v razmaku polovice rešetke. Za pritrditev antene morajo imeti pivo dielektrične jambor, pri čemer je drog priključen na zaslon in mehansko vez.

Ob istem času, na rešetke razvoju so približno treh ali štirih vrsticah. Dve rešetke niso mogli doseči visok dobiček.

UHF antena za digitalno televizijo z lastnimi rokami

Logaritmično periodična antena za to imenujemo antena tipa sklopa, ki je povezan z linearnim diopole polovic je interval med njimi sprememba glede na geometrijske parametre napredovanje. Tam so nastavljeni in vodov. Ponudba, da ostanejo na daljše in gladko različico antene.

prisotnost katerega koli določenega območja, potrebne za izdelavo ALP. Višji kot je kazalnik napredka, visoko-dobiček antena je drugačen. Ta izvedba antene za operativnih in tehničnih karakteristik je idealen za proizvodnjo v domu.

Glavno načelo njeno normalno delovanje - imajo ustrezne izračune. S povečanjem kazalnikov napredovanje povečala dobiček in zmanjšati širjenje kot usmerjenosti. Ta antena ne potrebuje prisotnost dodatnega zaslona. Ker je ni odvisna od njene splošne značilnosti.

Digitalna antena z rokami

V postopku izračuna digitalnih LP anteno uporabljati ta priporočila:

  • Drugi dolžina mora imeti vibrator oskrbo frekvenca energije;
  • nadalje izračuna najdaljšo diopolya;
  • Nato dodamo še vnaprej določenega frekvenčnega območja.

Če najkrajša diopole zapusti črto, je cut, kot je to potrebno pri anteni, le za izračune. Skupna dolžina antene bo približno 40 cm.

Premer črt na anteno je približno 7-16 mm. Na tem mestu je razdalja med osema 40 mm. na telefonski kabel ni priključen zunanji način, saj bi to negativno vpliva na tehnične lastnosti antene.

Digitalna antena z rokami

Zunanja antena je pritrjen na jambor prek težišča. V nasprotnem primeru, se bo antena se nenehno stresamo z vetrom. Vendar je kovinski drog priključen na linijo ni ravna, saj na tej točki je treba zagotoviti dielektrično jambor, katerega dolžina je približno 150 cm. Kot lahko dielektrični material je lesena les, prej pobarvane ali lakirana.

Digitalna antena z rokami Video:


Like this post? Please share to your friends: