Lægning parket med sine egne hænder

Lægning parket med sine egne hænder

Træ gulv - er altid smuk, original og varme. At skabe en unik atmosfære af komfort kan ikke sammenlignes med andre typer gulvbelægning. At skabe individuelle sofistikeret og ædel parketgulv bruges. Af parket kan dannes trendy unikt mønster, hvilket er hvorfor det er populært selv i dag, på trods af at den æglæggende parket - en kompleks og tidskrævende. Du skal dog ikke nødvendigvis kalde ekspert, efter at have studeret den teknologi og følge alle de regler og retningslinjer, alt om arbejdet kan udføres uafhængigt af hinanden. Opgaven er forenklet ved det faktum, at alle moderne parket strimler er lavet med fjer og not-system, som hjælper med at faste og forsegle parket elementer uden huller.

 1. Gulv af parketgulve - vælg træ
 2. Køb et stykke parket - være opmærksom på kvaliteten af
 3. Teknologi æglæggende parket
 4. Det forberedende arbejde før om gulvet
  • Fremstilling af betonsoklen
  • Lægning krydsfiner på strøer
  • Udarbejdelse af en gammel trægulv
 5. Lægning parket med sine egne hænder
  • Metoder til æglæggende parket
  • Hvordan at sætte et stykke parket - Milepæle
  • Indstillinger til æglæggende parket
 6. slibning parket
 7. Shpatlevanie og priming af parketgulve
 8. En obduktion sal i indlagt parket lak eller olie

Gulv af parketgulve - vælg træ

Hvilken træsort er ikke kun farver af gulvbelægning, men også dens holdbarhed, som forskellige træsorter har forskellig hårdhed og modstandsdygtighed over for fugt. For eksempel er fyr og andre nåletræer ikke anvendes til parket produktion på grund af usædvanlig blødhed. På fyr gulv, selv afslører flere lag lak, vil fortsat være spor af de hæle og andre skarpe genstande.

De mest almindelige arter, der anvendes til gulve er eg, valnød, ahorn, kirsebær, ask, bøg og andre.

eg parket

eg parket - en klassiker i genren. Det er en solid, modstandsdygtig over for fugt, har en smuk mønster af farver, som kan have forskellige nuancer af brun. Den eneste ulempe ved konventionel egetræ er, at det bliver mørkere over tid. Resten af ​​hans præstation på højde. Når du køber eg parket være opmærksom på varigheden af ​​dets tørring, accelereret tørring indstilling er ikke nødvendig.

Bøg parket

Bøg parket Den har samme hårdhed som for eg, men det har en glat og blød varm gullig eller rødlig farvetone, for hvilke værdsat. Bøg - lunefulde rock. Under indflydelse af ændringer i temperatur og fugtighed er buet og deforme, der kræver særlig pleje og overholdelse af de optimale driftsbetingelser for dem.

Parket lavet af ahorn

ahorn parket først ser det ud til hvid, men i sidste ende en lille gul. Hårdhed er det ikke ringere end eg, og i nogle racer dette tal endnu mere. Bemærk tørretiden, hurtigt tørret ahorntræ deformerer over tid.

kirsebær parket - brun med en fjern rosa nuance, men lidt mørkere med tiden. Det har en lavere hårdhed end eg, men er meget populært, fordi det er let at forarbejde og trim.

Parket fra merbau

Parket fra merbau - eksotisk mulighed. Det er værdsat for smukke mønstre i forbindelse med tønden og et omfattende udvalg af farver - alle nuancer af brunt. Merbau er ikke bange for vand, men så fuld af harpiks at det er vanskeligt at bearbejde.

Vælg træ parket på grundlag af driftsbetingelserne i et bestemt område. For eksempel kan kirsebærrene bruges i børneværelset, på kontoret af ahorn, eg og kan bruges overalt. Det er ikke nødvendigt at udføre alle parketgulvet fra en type træ kan samles fra klipper i forskellige nuancer unikt mønster.

Køb et stykke parket - være opmærksom på kvaliteten af

Parket blokke fås i forskellige størrelser løsninger. Bæltets længde kan være 15 - 40 cm, bredde på 3 - 9 cm og en tykkelse på 1,5 - 2,2 cm.

Størrelse strimler parket

Vælg størrelsen på strimler skal være baseret på gulvareal: små strimler vil visuelt øge rummet, og stor - for at reducere. Set ud fra stabling lameller størrelse er også vigtigt. Hvis parket strimler er store, vil antallet af forbindelser være mindre, men så vil være mange flere krav til kvaliteten af ​​tørring materiale. Jo mere remmen, jo lavere er dens elasticitet.

Den optimale bredde af parketblokke - 5 cm Hvis du ønsker at anvende større strimler, købe dem, der har indsnit på indersiden, er de mere modstandsdygtig over for deformation..

Hvad skal jeg kigge efter, når de køber parket:

 • Den forreste overflade skal være fri for knaster, spalter og revner.
 • Det øverste lag (fra toppen for at starte værktøjssamling) bør være tilstrækkeligt stort. Jo tykkere slidlag, kan den mere gange parket slibes og opdatering.
 • Produkterne skal tørres op til 8%. Tørretid ved mindst en måned.
 • Det er nødvendigt at kontrollere kvaliteten af ​​beruset fer og not. Det er nok af en 4-fold de kantede parenteser. Hvis stropperne sammenføjes nemt og dannet mellem dem vinkler på 90 ° uden revner og huller, hvorefter systemet fjer og not udformet præcist.
 • Filterstrimler i retning af snittet, tilstedeværelsen af ​​splintved, knaster og debris.

Den mest holdbare og værdifulde er strimler af såkaldt radialt snit, dvs. strømmer langs. Et karakteristisk træk er de rette linier på overfladen og ensartet farve. Radial kvalitet gulve dyrere end andre sorter.

Teknologi æglæggende parket

Alt arbejde på at lægge et parket begynder først efter afsluttet loft og væg efterbehandling, æglæggende kommunikation og teste dem for utætheder. I processen med æglæggende parket skal opfylde visse indikatorer for fugtighed og temperatur. Således restfugtighed af væggene bør ikke være højere end 6%, fugt sex - ikke mere end 5% relativ luftfugtighed 35 - 60%. Optimal temperatur - 18 - 23 ° C.

Manglende overholdelse af disse betingelser vil føre til deformering af belægningen. Hvis lagt parket ved høje fugt, svulmer og har skrevet fugt. Og når alt det arbejde vil ende, i sidste ende det tørrer, vil "visne", og der vil være huller mellem dør. Løs det meget sværere og dyrere end at gøre alt lige fra starten.

Den overflade, på hvilken vil blive stablet blok parket bør være helt glat, den maksimale fejl på 1 mm pr 1 m2.

Teknologi æglæggende parket

Teknologi æglæggende parket Den omfatter følgende trin:

 1. Reparation af gamle betongulv, hvis det kræves.
 2. Imprægnering betonsokkel.
 3. Hælde 4 nivellering pudslag - 5 cm tyk. Eller om det tager at opnå et trægulv.
 4. Priming det støbte gulv under klæbemidlet.
 5. Limning vandtæt krydsfiner til støbt gulv eller fastgørelse krydsfiner til strøer.
 6. Limning og sømning en krydsfiner gulv.
 7. Slibning parket overflade.
 8. Shpatlevanie parket.
 9. Priming parket under en fernis.
 10. Obduktion parket lak på fra 3 til 9 lag.

Alle disse foranstaltninger skal følges, ellers i sidste ende parket ssohnetsya vil begynde at knirke eller falde væk helt.

Det forberedende arbejde før om gulvet

Fremstilling af et fast, plant underlag, måske en af ​​de vigtigste opgaver i parket lægning. Fra kvaliteten af ​​overfladen fastgørelseselementet afhænger holdbarheden af ​​overtrækket som helhed. Udgifterne til æglæggende parket, hvis du bestiller det i specialiserede byggefirmaer er generelt ikke en del af basen forberedelse.

Fremstilling af betonsoklen

Ved lægning gulve vil blive foretaget på betongulvet, at den første ting, den har brug for blive vandtæt. Til denne plade overflade bør lægge Superdiffuzionnaya membran eller plastfilm 200 mikrometer. Samlinger fremstillet med filmbanen overlappe 15 - 20 cm og konstruktion er limet bånd. På væggen imprægnering filmen starter på 10 - 15 cm og er midlertidigt fikseret på det med tape.

Så er det nødvendigt at fylde nivellering pudslag, som også vil tjene som en base til montering krydsfiner. Tykkelsen af ​​det støbte gulv skal være 4 - 5 cm Denne kontrollerede horisontale og overtræksfejl -. Gruber, fordybninger og andre højdeforskelle.

Vigtigt! Inden arbejdet påbegyndes den næste slips at være helt tørt. Det tager omkring en måned eller to. Må ikke haste og fortsætte med at arbejde på at lægge parket, da træet vil trække en fugt fra støbte gulv, og det vil føre til de uundgåelige stammer.

Når strygejernet er tør, er dens overflade belagt med særlige primere, der øger vedhæftningen af ​​basen med klæbemidlet og samtidig handle imprægnering.

Lægning krydsfiner på betonsokkel til parket

Derefter vandfast krydsfiner taget en tykkelse på 12 mm, skæres i kvadrater af 50x50 cm eller 75x75 cm.

Funktion vandtæt krydsfiner under ét stykke pakke:

 • Beskytter gulvet mod krympning deformation.
 • Ideel niveauer overfladen.
 • Det tjener som isolering og lydisolering del.
 • Det giver styrke.
 • Det tjener som grundlag for fastsættelsen gulve planker. Hvis gulvet lægges direkte i fyldstoffet, kan bruddet på grund forsidearkmaterialer forbindelsesstænger falde væk. Krydsfiner også holder dem fast.

Vigtigt! krydsfiner tykkelse bør være mindre end 5 mm tykke parket strimler. Men at bruge arkene mindre end 12 mm er upraktisk, de ikke udfører deres funktioner. I et sådant tilfælde kan lægges i to lag af krydsfiner, vrazbezhku.

Yderligere afretningslag overflade smurt med lim på det og krydsfiner kvadraters tæt presset og fikseret dyvel-søm eller skruer. Mellem kvadrater krydsfiner må nødvendigvis forlade mindst 1 - 1,5 mm hul at forhindre deformation af gulvet, hvis finer begynder at ekspandere.

Det er også vigtigt at efterlade et mellemrum mellem væggen og krydsfiner 2 - 3 i mm, vil det være en dilatationsfuge. Kløften kan indsætte særlige kiler, at kløften ikke forskydes.

Lægning krydsfiner på strøer

Ikke nødvendigvis fastgjort krydsfiner til betonfundament, kan du gøre det gamle - på bjælkelaget. Du behøver ikke engang at justere betonfundament. Er det tilstrækkeligt vandtæt, sprede en vandtæt film.

Imprægnering gulv på strøer

Derefter de stablede træstammer i intervaller af 35 -. 40 cm lag kan anvendes som et træ 50x50 eller 50x80 mm. Fastgjort til bjælkelaget ved hjælp vinkler og dyvler. I processen med at lægge lag er nødvendigt at sikre, at deres overflade danner en flad overflade. Med henblik herpå kan de lokale højdeforskelle i betonfundament lægge et træ podstavochki eller beskære unødvendige.

Lægning krydsfiner på strøer

Når logfilerne vil blive udstyret, sømmes krydsfiner. Lim ikke allerede er i brug her, kun skruer. Trin fastgørelse krydsfiner firkanter for at logger 10 -. 15 cm er naglet krydsfiner er nødvendigt ikke kun i kanterne, men i midten af ​​alle logs. Spalten mellem kvadrater er også påkrævet.

Udarbejdelse af en gammel trægulv

Før om gulvet i det gamle træ gulv skal kontrolleres for servicevenlighed. Intetsteds er der ikke bør være nogen ridser, dips eller andre defekter. Men hvis der er noget som dette, skal du være delvist adskilt og repareret de gulve strøerne. Efter færdiggørelse af renoveringen af ​​et gammelt trægulv overflade er poleret. Lægning parket kan foretages direkte på træ base sal uden krydsfiner.

Lægning parket med sine egne hænder

Arbejdet med at lægge parket er meget ansvarlige, kan vi ikke haste, hvilket reducerer reparationstider. Det er bedre at tage en pause eller to dage om ugen, end da at gentage alt det arbejde. Fordi en fejltagelse - og alle ned i afløbet dækning.

Metoder til æglæggende parket

parket æglæggende teknologi involverer stabling flere måder at:

 • Flydende æglæggende metode.
 • Om på parket lim.
 • Lægningen med fastsættelse søm eller skruer.
 • Æglæggende på parket lim og negle eller fastgørelsesskruer.

Flydende metode til æglæggende parket

flydende metode stabling involverer fastsættelse parketblokke kun til hinanden ved hjælp af fer og not-system. På anden måde, er de ikke fastgjort til jorden. Til et sådant gulv ikke skar, under den laa lydisolerende materiale, såsom kork. Forankrede måde parketblokke frit udvide sig og trække afhængigt temperatur- og fugtighedsforhold. Flydende gulv repareres - er det tilstrækkeligt at undersøge det og lagde sig igen. Men styrken af ​​sådanne belægninger er yderst tvivlsom nok et værktøj leddene bliver løse, hele gulvet begyndte at slå sig og deformere.

Lægning parket klæbemiddel

Stabling af et parket klæbemiddel Det anses for at være mere holdbare, men mindre at vedligeholde. Basen plentifully smurt med lim og dernæst stablet parketiny kombinere fer og not-system. En sådan fremgangsmåde anses for mere vanskeligt og dyrt på grund af klæbende flow.

Parket om på lim og negle

Om på parket lim med fastsættelse negle eller skruer - den mest holdbare og populære metode. Et sådant gulv er næsten ikke genstand for deformation, som de er begrænset på alle sider. Men på samme tid til at reparere en sådan gulve ikke længere arbejde. Alle håber på et langt liv.

Hvordan at sætte et stykke parket - Milepæle

Til at trække på gulvet viste sig glat og smuk, er det tilrådeligt at tegne det på papir. Det er vigtigt at tage hensyn til de nøjagtige dimensioner af rummet og gulve planker. Hvis der pludselig vil blive opnået en tegning, at et vilkårligt antal ikke er et heltal, mønsteret skal redone, så kanterne af værelset var rækker af snit, men kun lige ned i midten.

Start æglæggende parket afhænger også af designet. Betragt eksemplet med "sildeben".

 • Først, vi markerer op i rummet, finde midt i det. I midten af ​​rummet fra væg til væg stretch snor, som vi vil fokusere.
 • Tag to parket blokke og forbinde dem som "sildeben", indsætter tungen i rillen. På tungen, er rillen og lim påført til enderne af strimlerne.
 • Så vi frakke med lim krydsfiner base, der spænder fra den fjerneste væg. Ved hjælp af en tandspartel.

Lægning parket på majachnye snor

 • Sætte en "majachnuju juletræ" til krydsfiner så venstre kant af strimlerne pressede ledning til basen, og barer lige kant hvilede på ledningen.
 • Tryk ned stropper til krydsfiner for at presse den overskydende lim.
 • Derefter forankringsstrop søm eller skruer, skrue dem ind i rille strimler ved 45 ° og utaplivaja motorhjelm. På stangen 40 cm længde bør være mindst to fastgørelseselementer negle.

Vigtigt! I processen af ​​æglæggende master skal sidde, så spike strimler placeret ham.

Udlægning af parketgulve - den første række af graner

 • Yderligere strimler lagt på prøven. Krydsfiner base coat med klæbestrimler på bredden, tykkelsen af ​​1 - 1,5 mm.
 • Vi sætter linjen ved at indsætte det i sidste ende og en langsgående rille i det foregående, for at opnå en gummihammer. Forankring skruer ind i rillen.

Lægning parket

 • Første serie af planker lagt på den model af "fyrtårn juletræ" til venstre og højre.

Lægning parket sildeben - midt i rummet

 • Så stak en række barer i venstre side af "fyrtårn juletræ", derefter til højre. Og så videre, handle, udvide ilægningszonen, indtil vi når frem til muren.
 • Flaskehalse nær væggene fylde tilskåret barer.
 • Mellem væggen og den sidste række af parket planker indsætte kiler, et mellemrum af 2 - 3 mm.

Alt yderligere arbejde kan udføres mindst en uge senere, limen kunne godt tørre op. Selv om nogle eksperter anbefaler at vente seks måneder, så den parket strimler selv tage sin endelige stilling.

Indstillinger til æglæggende parket

Parket godt ved, at den kan placeres i forskellige mønstre, der har lameller i forskellige vinkler og i forskellige sekvenser.

Indstillinger til æglæggende parket

"Deck" - den nemmeste måde at stable. Stænger har nøjagtigt parallelt med hinanden, med en forskydning på 1/3 eller ½ urrem. Den første strimmel ligger i nærheden af ​​væggen, for en pasform fra det save en torn.

"Sildeben" - strimler er indbyrdes forbundet i en vinkel på 90 °. På strimlerne skal være to klampen - ene langside, en anden - en smal ende. Der bør også være to riller på de modstående sider. Denne metode til stabling er ganske kompliceret, da serien er nødvendig for at slutter perfekt.

"firkanter" og "netværk" dannet ganske nemt. Første 2/3/4 parket strimler stables og bundet sammen, så den anden rem er forbundet 2/3/4, men vinkelret på det stablede først. Så alternative rækker, vender organisk geometrisk mønster.

"Braids" med indstik fra forskellige træsorter.

Lægning parket

"Diamonds" stablet fra de oprindelige rombeformede parket strimler.

"Sheremetyevo Star" udlagt to typer af rektangulære strimler og skrå rombeformet.

Bortset fra de ovenstående muligheder eksisterer kombinationer heraf med forskellige figurer og tegninger.

Art parket

På æglæggende parket Prisen afhænger af versionen strimler layout. Den enkleste layout af "Deck" er værd 7,5 - 8 USD pr 1 m2, "sildeben" vil koste USD 9 per kvadratmeter, og kunstneriske parket kan koste fra 17 USD op til 35 USD og mere. Alle disse priser er eksklusive forberedende arbejde og efterfølgende efterbehandling - slibning og lakering. De gennemsnitlige omkostninger til æglæggende parket med polering og lakering er 17 USD per 1 m2.

slibning parket

slibning parket

Formaling er nødvendigt for at gøre overfladen så fladt og fjerne defekter forårsaget i forbindelse med arbejdet. Slibning kan producere særlige kværne eller konventionel kværn med en kreds af nazhdachki. Selvfølgelig variant sander mere foretrukket, og støvet vil være mindre.

Den første og anden gang formaling udføres grovkornet, at skære de store bump. Tredje gang - finkornet, at opnå glat overflade og fjerne ruhed, der opstår efter den første resurfacing. Derefter skal gulvet være grundigt støvsuget, fjerne alle fint støv.

Shpatlevanie og priming af parketgulve

Shpatlevanie parket

Zashpatlevat ikke forhindre alle revner i gulvet, selv om der ikke er nogen synlige store defekter. Særlig kit til træ clobbered over hele gulvet, fyldt alle revner og uregelmæssigheder. Efter tørring skal gulvet slibes igen finkornet og fjerne overskydende kit. Så igen, gulvet renere. For at forbedre vedhæftningen til lak parket og samtidig sørge for, at lakken ikke trænger dybt ind i strukturen af ​​træoverfladen oshpatlevannogo parketgulv er dækket med primer.

En obduktion sal i indlagt parket lak eller olie

lakering parket

Lakken beskytter træet mod fugt og fra mekanisk påvirkning. Total lag lak på gulvet kan være fra 3 til 9. Jo flere lag, jo dybere opnåede billede. Lak valse påføres på hele overfladen på en gang, og derefter lader gulvet tørre brønd 24 - 36 timer. Udfør lakering værker skal være i en ren, blød sko.

Vigtigt! Mens lak tørrer, kan du ikke åbne vinduerne efterladt åbne døre, tænde for air condition, ventilation eller andre midler til at give et udkast. Lak skal tørre så meget vindstille forhold.

Alle efterfølgende lag lak påføres også med intervaller på rullen tørring 24 - 36 timer hver lag. Det sidste lag skal tørre i mindst en uge, så for ham var det muligt at gå forsigtigt, og læg dem i rummet kan fremlægges først efter mindst en måned, eller endda to.

Parket lak er blank og mat. blank Det gør skinne gulvet, hvilket gør rummet lys og fremhæver figuren. mat lak bruges til at reducere lysstyrken mønster på træ og komfort til en varm atmosfære.

Lægning af parketgulve kan være dyrere end æglæggende massivt træ gulv er omkring 2 - 4 gange. Men belægningen vil være mere sofistikeret og holdbare, og mindre risiko for knirken. Nøglen til succes med at skabe en smuk prestigefyldt parket - tålmodighed guiden.


Like this post? Please share to your friends: