Bus zagerij met zijn eigen handen

Bus zagerij met zijn eigen handen

Inwoners van kleine steden of dorpen weten heel goed wat hun leven rol spelen van een houtverwerking apparatuur die is waarschijnlijk een veel gebruik te krijgen in hun werk. In onze tijd, de bouw markt is vol van een groot aantal verschillende modellen van machines voor houtbewerking, en de meest populaire zijn de houtzagerij. Alle zagerijen zijn verdeeld in frame, disk en tape die verschillende weergaven van het snijgereedschap. Bus zagerij uit hun eigen radicaal ander apparaat.

inhoud:

  1. Doel band zagerij
  2. De bouw van de bus zagerij
  3. Het werkingsprincipe van de bus zagerij
  4. Productie band zagerij
  5. Met behulp van zelfgemaakte zagerij

Doel band zagerij

De mens is al lang gebruikt het hout van verschillende rassen voor de productie van artikelen die nodig zijn voor het leven van hem. Gedurende deze tijd werden de mensen die werken aan de modernisering van houtbewerkingsmachines. Handzagen die eerder zijn gebruikt, bijna verzonken in de vergetelheid. We kwamen ze meer moderne en comfortabele machines, die een kettingzaag, Gang en trimmen machines, evenals bus zagerij onder andere te vervangen.

De bouw of het onderhoud van gebouwen gaat gepaard met een grote uitstroom van geldmiddelen die te wijten is aan de houtverwerking: het zagen van hout, het oogsten boards, productie spanten, balken en meubels onderdelen. Dit alles, natuurlijk, kunt u kopen in de detailhandel netwerk, maar bij het kopen van een gloednieuwe band zagerij alle kosten zal snel terug worden betaald, en met uw eigen houtbewerking machine die u een huis bouwen, bad, garage, landhuis en een zomer tuinhuisje.

Bus zagerij met zijn eigen handen

Het hoofddoel van zelfgemaakte zaagmolen bus is een hoogwaardig longitudinale zagen stammen van elke soort hout voor de vervaardiging randen en zijplanken, fineerstroken, mast, hout en zagen kleine stammen. Zagerij dit type bedoeld om kleine hoeveelheden gezaagd hout, hout en verwerking van niet-standaard afwijkende grootte ontvangende werkstukken te produceren.

Tire zagen niet beschikt over een groot gebied nodig voor de installatie en kan vrij worden ingesteld op de beperkte land deel. Natuurlijk zal de keten zagerij niet vervangen Otsilindrovochnye machines of ventsevomu mes, maar snijden het hout en maken het bord kunt u handen bezitten. Op de foto zie je zagerijen de bus die machines die worden uitgevoerd uit het stopcontact en zijn vaste installaties, maar ook stand-alone opties te onderscheiden, die draait op benzine, waarmee je kunt gaan in het bos en de oogst van de gewenste hout.

De bouw van de bus zagerij

Spalk zaagmolen bestaat uit een frame, kneep stopt de beweegbare wagen rollen van de wagen, een elektromotor, banden en kettingzagen. Het frame zagerij is licht van gewicht, dus het kan in een kofferbak vervoerd worden. Zaagmolen bus relatief eenvoudig te verplaatsen en te installeren in de nabijheid van de bundel, die wordt gesneden - in een magazijn of bouwplaats hout.

Het kan worden gesneden zaagmolen logs vermoeien van vrijwel elke lengte. En als je de tekening zelfgemaakte band zagerij extra installatie een ander gedeelte, zodat het mogelijk is om de lengte van de log nog een paar meter te verhogen. Het wordt beschouwd als zeer gunstig bij het bouwen van een huis of een landhuis voor de productie van platen.

Vrij eenvoudig en handig is het ontwerp van klemmen stops. Twee klem zich aan het einde en het begin van het logboek, wordt het logboek tegen het drukvijzen vakjes. In het proces van het snijden kan stoppen op het betrokken niveau weglaten.

Bus zagerij met zijn eigen handen

De beweegbare wagen kan worden samengesteld uit een staalplaat met een dikte van 5-6 millimeter heeft. Zij bieden een stuurwiel en de stuwkracht gebied. Dan zet ze op rollen of lagers. De ketting aan de slede verplaatst kan worden toegepast vanaf de maaidorser circuit. Gebruik van de kettingzaag scherpe longitudinaal snijden garandeert een vlak oppervlak gesneden. Dergelijke zaag wordt op een speciale slede die beweegt over rails tot frame.

Haar rol volledig vervullen twee stalen kanalen die een lengte van 8 m en een hoogte van 0,14 meter hebben. Op een afstandsmeter en de helft van de gehele lengte van de U-balken boringen gemaakt in de set bedekking, bijvoorbeeld uit de segmenten van de leiding. De hele structuur is gemaakt met hun eigen handen band zagerij op het rek te worden geïnstalleerd.

Aandrijflijn op banden zaagmolen een driefasige elektrische motor, die een vermogen van 5,5 kW heeft, of je kan een automatische viertakt benzinemotor vermogen van 5,5 pk gebruiken. snijsnelheid in dit geval respectievelijk 18,6 en 9,7 meter per seconde. De elektromotor bovenop de speciale gelaste hoeken.

Bus zagerij met zijn eigen handen

Bar en de ketting naar de zagerij, de normale. Bij het snijden van de band stijfheid elimineert een aantal gebreken zoals bijvoorbeeld golf en zaagnauwkeurigheid ± 1 mm tot 6 m bereiken. Tijdens het zagen rail snijhoogte is niet meer dan bij gebruik van een cirkelzaag. Aan het einde van de vergrendeling heeft een gunstige ligging op de bus zagerij, die bedoeld is om het logboek te beveiligen.

Het werkingsprincipe van de bus zagerij

Het werkingsprincipe lijkt op de band zaagmolen werking Band zagmills. De log in het proces van verwerking stationair en de snede wordt uitgevoerd door middel van een zaag, die een beweegbare wagen is bevestigd. Het belangrijkste verschil tussen deze modellen ligt in het gebruik van de kettingzaag aan de bus is bevestigd.

De ketting is veel goedkoper dan die in de band zag zijn geïnstalleerd, sneller en gemakkelijker bereid zijn om te werken en heeft een lange levensduur. Maar de band blad kan niet worden gebruikt na het werken voor 10 uur, zodat het zijn eigenschappen te herstellen. Indien goed uitgevoerd, of de scheiding van tandenknarsen, de bandweefsel komt in verval en het hout wordt verkregen slecht of onbruikbaar.

Zo wordt het gebruik van de particuliere sector van de riem stof geassocieerd met vele problemen. Zag de keten, die worden gebruikt in de band Zagerij hebben dergelijke zorg en grondige voorbereiding niet nodig voor het werk, zoals blijkt uit de video van de bus met zijn handen houtzagerij. De ketting is scherp en direct op de zagerij geplaatst. Bovendien, zelfs als de slechte kwaliteit van het aanscherpen van de snijkwaliteit zal niet lijden: het is uitstekend te wijten aan de stijfheid van de band, en de golving en vat vinden niet plaats onder alle omstandigheden.

Bus zagerij met zijn eigen handen

Bus zaagmolen kan worden geïnstalleerd in elke ruimte, als de volgende voorwaarde is om elektrische apparatuur te beschermen tegen de gevolgen van de regenval. Het moet binnen of buiten te zijn. Zaagmolen wordt geplaatst op een vlakke ondergrond. Onder het spoor als er geen geaccepteerde set anker. Het spoor en een bus op de wagen bloot horizontaal.

Zaagmolen voor het zagen van de band te maken een horizontaal vlak terwijl de wagen handmatig verplaatsen naar de bus. Bewegende meegevoerd het geleidingselement ten opzichte van het verwerkte stammen die stationair zijn gelegen. Hoogteverstelling knop wordt gedraaid met de hand te verlagen of verhogen van de bus.

is het raadzaam om vooraf gedrenkt in olie en hield hem 's nachts voor een langere levensduur van de nieuwe keten. Als versleten aandrijftandwiel, kun je haar nieuwe keten niet dragen, aangezien het noodzakelijk is om de oude ster te wijzigen, zoals in de video van de bus houtzagerij. Wees voorzichtig bij de keten voor zijn spanning, die zorgvuldig aan te passen, en gesmeerd band, zodat regelmatig pompen olieman olie in de neus kettingwiel.

Bus zagerij met zijn eigen handen

Intensief werken aan de band veroorzaakt zagerij werken regelmatig moeten slijpen kettingzagen. Verscherpen gemiddelde aanvaard elk half doen - twee uur, afhankelijk van het gezaagde hout dichtheid. De zaagketting slijpen slijpmachine die u wilt gebruiken, die gemakkelijk past zich aan elke hellingshoek en het scherpen van messen. Om te voorkomen dat het stoppen van het snijproces, is het altijd aan te raden handig om een ​​voorraad van reserveonderdelen kettingzaag hebben.

Productie band zagerij

Bus zagerij, gemaakt met zijn eigen handen, zal een betrouwbare assistent op de boerderij worden. Het produceren van een frame van twee stalen kanalen die een lengte van 8 en een hoogte van 0,14 meter hebben. Daarnaast gebruiken metalen hoeken of rails. Knuppels moeten degenen die de ideale rechte vorm. U-profielen in de lengterichting van boringen met een diameter nauwe 14-16 mm op een afstand van ongeveer 1,5 meter, die te zien is in de tekening zagerijen bus.

Overeenkomstig het aantal gaten worden uit segmenten van speciale band pijp voor water. Details moeten worden bevestigd met schroeven of draadeinden. Zaagmolenontwerp componenten die vooraf zijn voorbereid, moet je in elkaar te zetten en zet op het rooster. Het aantal tellers afhankelijk van de lengte. Recente rek geplaatst op een afstand van één meter van het einde van de geleiding.

Bus zagerij met zijn eigen handen

Om het ontwerp van de brace maken rationeel bevestig de beugels. Plaats vervolgens een beweegbare kar, die blijken een staalplaat 4-6 millimeter dik monteren en lengte - 0,6 meter, afhankelijk van de motorgrootte. Om pick-up truck klemplaten en pakkingen.

De elementen die verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van het vrije verkeer van het mechanisme, zoals in de video van zelfgemaakte zagerij bus. Tegelijkertijd vereist een uiterst minimale speling. Dekvloer spacers wordt uitgevoerd met bouten. Elimineer cross-play, verbonden aan de wagen stuwkracht gebied. De wagen kan op rollen of lagers worden gemonteerd.

Bus zagerij met zijn eigen handen

Op de as van de elektromotor napresovan aluminium profiel met twee stromen. De kracht van de motor wordt via twee gordel op een schijf die zich op de snij arm. Schijven met een diameter van 80 mm aan de buitenrand hebben, kunnen worden ontleend motorploeg. De aangedreven riemschijf wordt verstuurd via roteert op dvuhpodshipnikah, een ster, en vervolgens de ketting.

Schakeling wordt gebruikt voor het doel van de beweging van de wagen met een zaag en motor. Ketting op de band zagerij moet goed worden uitgerekt, zoals in de foto-zelfgemaakte band houtzagerij. De spanbanden en kettingen kan handmatig, bevestigen twee schroeven met moeren. Bovendien kun je zetten op de ketting spanrolbout aanscherping, maar curling inspanning genoeg dat de ketting strak. Het wordt aanbevolen om de werkzaamheden van de ketting te vergemakkelijken te smeren met smeerolie continu.

Bus zagerij met zijn eigen handen

Het handwiel is gemonteerd op een van de bussen kettingwielen die zijn geplaatst aan de randen gidsen. U kunt alsdan in de vervaardiging van de vergrendelinrichting van het hout: een pijp met een diameter van 3-4 cm heeft beweegbare stang een aanslag op de gewenste hoogte M8 bevat ingevoegd. Vaste topstang drukorganen die een lengte van ten minste 1,5 cm en een nok klemmen hebben.

Met behulp van zelfgemaakte zagerij

Na het maken van zelfgemaakte zagerij bus, kunt u overgaan tot de installatie. Zaagmolen aangebracht op de geleidingsrails met vier steunrollen. De rollen kunnen worden veranderd van de spanners van dezelfde motorploeg. Merk op dat de band en de ketenspecifiek de longitudinale zagen moet zijn. Het circuit zal scherper zijn, hoe makkelijker het is om een ​​boom te snijden. Op de dag dat je zal moeten veranderen 2-4 ketens. Op de foto kunt u de bus zagerijen kenmerken kettingen en banden te zien.

Om de dikte van de gezaagde platen kunnen verticale schroef worden geïnstalleerd, waarbij rotatie van het frame beweegt met het zaagunit. Size begon te exposeren op de lijn, en als je ervaren ramschikom word, krijg je de dikte van het werkstuk zich op de omzet van de schroef.

Bus zagerij met zijn eigen handen

Aan het begin van de beveiligde hout volgens de tekeningen van de bus raam zag met zijn eigen handen, op open tank met leidingwater olie, voert u de elektromotor, hoe lager de frame en rotor kan beginnen te bewegen bus houtzagerij. De kracht waarmee de sporen wordt verplaatst zaagmolen, klein. Dit is afhankelijk van de dikte van de blokken, stenen en knoestig hout, hout state - droog of vers, alsmede het niveau van massacircuit.

Gemaakt met hun eigen handen zagerij is in staat om alle hout te snijden, maar het is raadzaam om svezhezagotovlennuyu, niet gedroogd te gebruiken, zoals het gezegde luidt, gestoomd. els, esdoorn, populier, esp, zwaarder - - es, iep, eik makkelijker om pijnbomen zachte bladverliezende bomen te kappen. Moeilijkst te werken met gestoomde acacia, omdat dit ras is zeer dicht en hard hout.

Zelfgemaakte zaagmolen staat gezaagd hout, een maximum lengte van 7 meter en een maximum diameter - 40 cm. snijsnelheid van houtmateriaal kan worden beschreven als - een drie meter plank van dennenhout blanco met een diameter van 25 cm heeft, doorzagen 7 minuten.

Dus hebt u geleerd hoe ze hun eigen bus zagerij maken. Splint roestvrij verschilt zaagmolen hout zagen, precisie, compacte, goedkope banden zaagmolenontwerp eenvoudig, betrouwbaar, laag gewicht, ergonomie tijdens bedrijf gemakkelijk transport, duurzaamheid en veiligheid. Als je veel van het gebouw, is het tijd om na te denken over het maken van de band machine die is ontworpen voor longitudinale verwerking van logs.


Like this post? Please share to your friends: