de deur installeren omgaat met hun handen

de deur installeren omgaat met hun handen

Het lijkt erop, nou, wat een kleinigheid de deurgrepen!

Maar toch, zonder hen kun je niet doen - behalve dat alle afval van de deur. We vermoeden dat er maar weinig toe in staat zou zijn: de appartementen zonder deuren, althans in dezelfde badkamer, de dag dat het vuur zal niet vinden.

Daarom is de vraag hoe te kiezen en de deurgrepen goed te installeren, vroeg of laat iedereen gezichten.

 1. Soorten deurgrepen
  • In de vorm en werking
  • door materiële
 2. Hoe te kiezen?
 3. Installeer deurgrepen - installatie diagram en gedetailleerde instructies

Soorten deurgrepen

Professionals adviseren het kiezen van deurknoppen, gebaseerd op kennis van de specifieke kenmerken van het werk en de ergonomische eigenschappen van elke individuele soorten.

de deur installeren omgaat met hun handen

In de vorm en werking

Onderscheid dergelijke basistypen van deurkrukken:

 • stationaire (beugel);
 • falevye met een drukmechanisme;
 • falevye met draaimechanisme (noby).

Stationaire handgrepen aangebracht op de deur met een paar schroeven of borgschroeven. Ze dienen enkel om de deuropening trek en druk bij het afsluiten.

Stationair handvatten geen interactie met ofwel klemmen of het kasteel.

In zijn vorm, wordt het meubel verder onderverdeeld in verschillende ondersoorten - onderscheiden U-vormig, bolvormig en rond de stationaire greep.

de deur installeren omgaat met hun handen

Pen met drukmechanisme voorzien van een hefboom, ingebed in de deurklink. Hun werk is dat wanneer je klikt op het handvat wordt geactiveerd het voorjaar, intrekbare klink in de "ingewanden" stof - dus de deur opengaat. Of de schuif niet mechanisch wordt beïnvloed, de grendel altijd in de uitgestoken stand.

Een dergelijk systeem is uiterst handig als in het huis is er een voortdurende behoefte aan een goed gesloten deuren.

Het is de moeite waard te weten! Alle klassieke insteeksloten precies ingericht als handgrepen - met een druk mechanisme.

Toen deed het vervangen van oude kruk aan de nieuwe, vergeet dan niet te breken. Immers, het kopen van hardware met vergrendeling, anders dan de bestaande, stelt u zichzelf bloot aan onnodige hoofdpijn - zal niet verder worden teruggebracht, en kan ook worden opgelapt canvas.

de deur installeren omgaat met je handen zal u een paar minuten duren, als je pick-up van de nieuwe elementen met afmetingen vergelijkbaar met de oude.

de deur installeren omgaat met hun handen

Pennen met een draaimechanisme (noby) een bolvorm. Vaak, in hun midden geïntegreerd sleutelgat. Dit opent de sleutel zijn ze slechts aan één zijde; anderzijds blokkeert een knop of grendel. Een dergelijke meubelen - een perfecte keuze voor binnendeuren, vooral in de badkamer en toilet.

door materiële

Verschillen tussen de noppen niet alleen de vorm en werking, maar ook het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

Metalen handgrepen zijn gemaakt van aluminium, messing, staal (en RVS) en andere legeringen. Technologie van de productie van een aantal van deze omvat de vorming van een speciale coating op de producten - het kan verchromen, vernikkelen, enz. Vandaag de dag zijn, de meest populaire zijn de koperen handgrepen ;. Brass - metalen ongewoon warm en aangenaam om aan te raken. Het is bestand tegen grote spanningen, relatief goedkoop te verwerken en heeft een hoge esthetische.

Houten gemaakt van verschillende houtsoorten, soms zeer waardevol.

de deur installeren omgaat met hun handen

Wat betreft de kwaliteit van de houten handgrepen, is het zeer de voorkeur dat ze uit massief materiaal werden gesneden, of plotselinge hun verloop is onvermijdelijk.

Glasknoppen gemaakt van Murano of Boheems glas.

Kunststof (en andere kunstmatige) worden de monsters gewoonlijk gemonteerd aan de deur die de wasruimte in het huis (bijvoorbeeld opslag).

Accessoires gemaakt van natuursteen (jade) - een echte decoratie van de kamer. Dergelijke pennen worden vaak toegewezen chique gesneden en sierlijke houtsnijwerk.

Hoe te kiezen?

Deurkrukken, zo nodig aangevuld, niet alleen met de deur, maar het algemene karakter van het interieur. Bij de aankoop is niet overbodig om de accessoires te evalueren om aan te raken; beoordelen hoe het ligt in de hand, niet wat ongemak.

Denk ook aan de mate van stress op de arm. Spreek een krachtige, zware deur hilenky hardware snel onbruikbaar - het gewoon niet de moeite die je moet uitoefenen om het web te manipuleren te ondersteunen.

de deur installeren omgaat met hun handen

Voor de prijs van de deur verschillen grepen zo veel als alle andere parameters. Afhankelijk van de vorm en het materiaal, kunnen de kosten variëren van een paar honderd roebel naar ... het bedrag dat de kosten van de deur overschrijdt. Colombo deurgrepen zijn van hoge kwaliteit, mooi design. Je zult in staat zijn om de rechter joystick kiezen om uw interieur.

Installeer deurgrepen - installatie diagram en gedetailleerde instructies

Na uitvoerige kennismaking met de indeling en de selectie van de portiergrepen en, hopelijk, de juiste keuze van geschikte monsters, is het tijd om verder te gaan naar de studie van hun montagetechniek.

Instructies voor het installeren van de deurgrepen

Het installeren van de deurklink op interieur schilderen begint met de lay-out. Allereerst, markeren de hoogte van een potlood, die meubilair zal worden gevestigd.

de deur installeren omgaat met hun handen

Standaard installatiehoogte van de deurgreep in het traject van 90-100 cm van de vloer.

Maar het is niet nodig om strikt volgen van dit cijfer - in elk geval moet worden beschouwd als de hoogte van de andere pennen in het huis, de groei van de familieleden. Het is belangrijk om te begrijpen dat de instelling die u maakt voor jezelf, niet voor enige tijd sheet rapportage.

Al het markup wordt het best met een goede gon uitgevoerd.

de deur installeren omgaat met hun handen

Scherp potlood, een lijn van de ene kant van de deur en een teken met een priem op een afstand van zestig millimeters van de rand van het doek. Met een vierkant, een lijn en aan het einde. Doe dan vergelijkbare markeringen en aan de andere kant.

Lijn eind ook doorboren met een priem, zoals de dikte van de deur in tweeën te delen.

neem dan een boor met een kroon van de boom en beginnen om een ​​gat te boren aan de ene kant.

Let op! Niet rechtstreeks worden doorboord - een diepte gelijk aan de halve dikte van de deur begint voldoende. Om niet te laten meeslepen, kunt u de juiste notatie op de kroon te maken.

Volledige boorgat wordt uitgevoerd door een soortgelijke manipulatie aan de andere kant van de deur uitgevoerd (kijk uit voor de juistheid van alle metingen!).

de deur installeren omgaat met hun handen

Door dit te doen, zodat u kunt er zeker van zijn dat de achterzijde van het deurblad niet beschadigd, dat de kroon niet opzij zal aftreden.

Boor relatief deuren exclusief te houden in een rechte hoek; niet haar afwijkingen horizontaal en verticaal te laten.

Vervang nu de pen kroon boor en maak een gat met het einde van de deur. Kijk uit voor gelijkmatigheid drill bewegingen.

Neem een ​​beitel en lichte kranen punch lus en maak een selectie.

Bevestig de grendel - het moet volledig verdrinken, zich in hetzelfde vlak als het eindvlak van de deur.

Klinkschroef schroeven.

Nu moet nog de twee delen van de structuur verdraaien. Hiertoe plaatst u een handvat en vallen in de gaten grendel gids schroefdraadbout. tip vervolgens het andere handvat, en alle bouten.

De laatste fase van installatie de deurkrukken - Installatie van metalen frame op de doos. De lay-out voor dit doel kan worden gedaan op twee manieren:

 • smeer het einde van de tong met tandpasta, klikt u op de pen en sloot de deur, schudt haar. Aldus wordt het vak markeren;
 • de deur sluiten, duwt het gat een metalen liniaal afwisselend combineren met de boven- en onderkant van de lip maken potloodstreepje geschikt.

Daarna bevestigt het frame naar de box. Markeer het monster veel voor zichzelf en voor de grendel plaat. Maak eerst een selectie onder de tong. Door het snijden van het circuit op het frame dat u kunt beginnen pas na ervoor te zorgen dat het tabblad van de grendel komt helemaal uit en de deur goed sluit.

de deur installeren omgaat met hun handen

Metaalframe na installatie (fasten schroeven) moet coplanair met de bijbehorende balk van de doos.

De installatie eindigt met de deurkrukken - kunnen genieten van de vruchten van hun arbeid. Als de handgrepen zijn makkelijk in te drukken, en de vangst gaat gemakkelijk, dus alles ging goed!


Like this post? Please share to your friends: