Hoe het interieur deurklink selecteren

Hoe het interieur deurklink selecteren

Het verwerven van binnendeuren, is het onmogelijk het probleem van het kiezen van een deurklink niet tot aangezicht. De meeste kopers meestal oplossen vrij snel - "pak" off the shelf eerst kreeg "gemiddelde" bijvoorbeeld tegen een betaalbare prijs. Maar deze aanpak is verkeerd fundamenteel. U kunt niet behandelen het handvat als secundair element, vanwege de kwaliteit en de ergonomische bedieningsgemak hangt deuren.

Bovendien, de handvatten voor binnendeuren - niet alleen het ontwerp van het stuurmiddel, is het opvallend accessoire dat zowel kan sieren het interieur, en bederven. Het is geen wonder dat ze zeggen dat schoonheid zit in de details. Elegante en praktische accessoires noodzakelijkerwijs voordelig is voor benadrukken de situatie en zal een belangrijke hint van de algemene stijl van de kamer. Maar hoe je een handvat voor binnendeuren van de ongelooflijke scala van modellen in de winkels kiezen? Het is eigenlijk heel simpel. Als u bekend bent met de indeling van deze producten zijn, vertegenwoordigen duidelijk de voor- en nadelen van de verschillende opties en hebben een fundamenteel gevoel van smaak, zal de juiste beslissing vanzelf.

inhoudsopgave

 1. Prioriteit selectiecriteria
 2. Soorten deurgrepen
 3. Welke accessoires zijn gemaakt?
 4. productiekosten
 5. Beoordeling van de populaire fabrikanten van deurkrukken

Prioriteit selectiecriteria

Er zijn een aantal punten, die in het proces van het kiezen van een deurknop is het noodzakelijk om aandacht te besteden. Ervaren deskundigen adviseren:

 • in de eerste plaats om de kwaliteit van de prestaties en de betrouwbaarheid van het ontwerp te controleren (kleurkracht, zijn er geen chips en krassen);
 • om te beoordelen of een bepaald model aangenaam om aan te raken. Tactiele sensaties zijn erg belangrijk, omdat de "contact" met het product op een dagelijkse basis zal hebben;
 • op zoek naar de meest passende accessoires en de stijl van het interieur decoratie materialen, en, natuurlijk, recht voor de deur.

Let op! De handgreep moet altijd overeen met de kleur met scharnieren en sluiting;

 • rekening houden met de indeling van de kamers en hun functioneel doel. Voor de nabijheid van de slaapkamers en woonkamer is beter om dezelfde pen te kiezen, maar op afstand van elkaar kast en toilet natuurlijk moeten kijken naar de radicaal verschillende monsters;
 • een zekere mate van belasting op het handvat te bieden. Gammele meubels op de krachtige van deuren van de array zal heel snel waardeloos geworden;
 • overdrijf het niet in de zoektocht naar "origineel". Omvangrijk en sierlijke handgrepen in een klein appartement met banale reparatie belachelijk.

Hoe het interieur deurklink selecteren

Soorten deurgrepen

Type-all portiergrepen voor binnendeuren zijn onderverdeeld in:

 • onbeweeglijk;
 • Druk - op het stopcontact en op de bar;
 • rotator (Noby).

stationaire greep hebben een vrij eenvoudig apparaat. Ze hebben geen bewegende delen en ze geen enkel verband met het vergrendelmechanisme. De meest populaire zijn de stationaire greep-ballen en handvatten. variërend van de traditionele letter "P" om complexe onderbroken lijnen - De laatste kan een breed scala van "het merk" te hebben. Gebruikt stationaire handle meestal in "tandem" met roller klink, als zichzelf, deze producten zijn alleen bedoeld om trekken of duwen de deur te openen en te sluiten - ze niet in het bezit. Aanbevolen voor installatie op zware deuren; als gevolg van de hoge esthetiek van de moderne modellen zijn goed als een decoratief element.

Hoe het interieur deurklink selecteren

Deurkrukken bestaan ​​uit twee L-vormige hefbomen verbonden door het deurblad stam. Bij het indrukken van de hefboom dat een hefboom klinkstang geopend. Deze handgrepen maken volledige, sluit de deur stevig vast. Onderscheid push handgrepen op het stopcontact en op de bar.

handgrepen-klink voor binnendeuren op outlet (Ronde of vierkante voet) gecombineerde afsluiting en decoratieve functie. Ze zijn veelzijdig en tegelijkertijd zijn vlakte. Hun werk is elementair: wanneer u klikt op het handvat klink "ingaand" en kunt u de deur te openen, bij de beëindiging van de "impact" snap terug naar zijn oorspronkelijke positie en houdt de deur gesloten. De hoogte van de producten typisch 5-5.5 cm en lengte - 10-12 cm Het belangrijkste voordeel van de modellen op de socket. - Mogelijkheid om hen niet vergrendelmechanisme naar eigen goeddunken halen.

Hoe het interieur deurklink selecteren

Handvat op plaat, Het wordt algemeen gebruikt om te voltooien en sluit de dagschoot. Koopt dit materiaal afzonderlijk van het sluitmechanisme ongewenst is, kan vervolgens zamuchaeshsja zijn, zoeken passende. De handle-bar slot op de binnendeuren kan extra bescherming pand tegen ongewenste "penetratie" te creëren. Het zal echter in staat om te stoppen, tenzij het kind of de grootmoeder, de aanvaller is zo'n primitief "obstakel" is niet verschrikkelijk. Opgemerkt dient te worden dat deze zeer populaire gevallen in de afgelopen tijd niet wordt gebruikt, omdat ze hebben geen goede functionaliteit zorgt voor de aansluiting. Niettemin is een aantal modellen op de bar, in het bijzonder de stijl van de oude, is de vraag niet uitgeblust wordt.

Hoe het interieur deurklink selecteren

Noby - draaideur handgrepen - ontworpen op hetzelfde principe als dat van het duwen, maar bediend mechanisme niet benutten en ballen. Een grendel hefboom wordt geopend door de "knop" draai rond zijn as. Een dergelijke hardware is compacter dan de arm, maar niet altijd ergonomisch. Bijvoorbeeld, met de drukke handen de bal zal niet draaien, terwijl de hefboom altijd kunt op de elleboog. Noby altijd zorgvuldig uitgevoerd en gepresenteerd in een verscheidenheid van sier variaties. Vaak zijn ze voorzien van een pal in het middelpunt van de kogel. Draaibedieningen - het is zeker de keuze van veel gezinnen met kinderen, omdat ze veel veiliger dan ze duwen "neven."

Wat is beter om een ​​deurklink te kiezen, afhankelijk van de vorm en werkingsprincipe, is het onmogelijk om met zekerheid zeggen. Het hangt allemaal af met welk doel en in welke specifieke voorwaarden die zij stellen. Wilt u een fantastisch ontwerp idee tot leven te brengen? Voel je vrij om de Italiaanse stationaire handvatten te nemen voor binnendeuren - ze zijn stijlvol, origineel en betrouwbaar. U verkiest beknoptheid en minimalisme? Stop uw keuze op een roterende model. U maakt een klassiek interieur? De beste optie voor je zal zijn de deurkrukken op een beugel. De meeste dingen in een harmonieuze mix van esthetiek en ergonomie? De maximale plezier van de operatie zal u een pen mee op een plein of een rondje stopcontact.

Welke accessoires zijn gemaakt?

Naast vorm en de principes van de werking, handgrepen voor binnendeuren verschillen met de materialen waaruit ze zijn gemaakt. Hout, metaal, plastic, glas - de massa van opties, en elk van hen heeft zijn voor- en nadelen.

metalen handgrepen (Messing, aluminium, staal, koper, silumin en andere legeringen) zijn de meest duurzame en slijtvast. Dankzij de verschillende coatings kunnen zowel stijlvol glans en stralen een zachte niet-intrusieve licht. Vooral populair zijn de koperen monsters - dit is de perfecte combinatie van prijs en kwaliteit.

cons: De meeste metalen pennen zijn erg koud om aan te raken; low-end modellen met slechte dekking verliezen snel toonbaar; handvatten goedkope legeringen met intensief gebruik kan buigen of zelfs breken.

Hoe het interieur deurklink selecteren

houten handgrepen - een uitstekende keuze voor de deuren van vaste en gefineerde bladen. Ze zijn gemaakt van hout van verschillende soorten, waaronder variëteiten van effecten. Deze handgrepen kan worden versierd met decoratieve inserts, inlays, houtsnijwerk.

consCategorisch niet geschikt voor de deur van de badkamer en de keuken; modellen van naaldhout kwaliteiten (den, spar) niet bestand tegen slijtage.

glasknoppen - uitstekende interieur. Ze worden gepresenteerd in een breed assortiment en kan vaak bogen originele uitvoering.

cons: De hoge prijs en de kwetsbaarheid van de structuur.

Hoe het interieur deurklink selecteren

kunststof fittingen - de low-cost en van korte duur optie wordt geopend, gelukkig, zeldzaam. In principe eigen maken voor montage op de deur bijgebouwen. Er zijn modellen van plastic pennen die glas of steen te simuleren.

cons: Slechte kwaliteit, "verliezen" uiterlijk.

Hoe het interieur deurklink selecteren

productiekosten

Spannend voor elke vraag van de klant - hoeveel hardware? Prijs op de handgrepen voor binnendeuren hangt af van verschillende factoren:

 • van de fabrikant en de locatie daarvan;
 • materialen en technieken voor de vervaardiging van het product;
 • typeontwerp;
 • naam ontwerpers werken aan de oprichting van een specifiek model (als de aankoop van premium monsters).

De meest toegankelijke handgrepen zijn gemaakt van plastic, hout "gewone" soorten, aluminium, Silumin. Het zal een beetje duurder voorwerpen gemaakt van messing kosten. roestvrij staal en brons modellen zijn traditioneel de duurste.

Direct aan de kosten pennen wordt ook beïnvloed door de aard van het materiaal is voltooid. Bijvoorbeeld, als de hardware wordt gemaakt van gewone messing, zal de prijs, maar als koper is afgewerkt met een nikkel, dan zal het een heel ander "figuren" hebben.

Hoe het interieur deurklink selecteren

Beoordeling van de populaire fabrikanten van deurkrukken

deur hardware markt staat nooit stil. Jaarlijks geproduceerde nieuwe en interessante modellen. Op de schappen van winkels "spread" een ongelooflijke waaier van handvaten voor binnendeuren uit Italië, Spanje, Duitsland, Finland, Engeland, Turkije, evenals de binnenlandse productie. Vooral populair onder de Russische klanten door middel van betaalbare prijzen en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige producten van het merk Archie, Morelli, Palladium, APECS, Armadillo.

Archie

Handvatten voor binnendeuren Arch - een mooie, stijlvolle, betrouwbare, duurzame producten van de fabrikant met een wereldwijde reputatie. Archie bedrijf maakt gebruik van haar eigen gepatenteerde merk van legering en ultra-moderne methode van elektroforetische coating, die het mogelijk maakt om de levensduur van de producten aanzienlijk toenemen. Verschijning van deze uitrusting wordt vastgehouden in een perfecte tijd. Diverse kleur en stilistische uitvoering handgrepen voor binnendeuren Archie maken het gemakkelijk om het optimale model voor uw interieur te selecteren.

Morelli

De producten van dit bedrijf won klanten door de uitstekende kwaliteit, interessant ontwerp en een betaalbare prijs. Alle knoppen voor binnendeuren Morelli vervaardigd uit hoogwaardig aluminium - koper + zink + aluminium onder toevoeging van magnesium. Een dergelijke "mix" op het moleculaire niveau heeft een soortgelijke structuur als koper, maar heeft in vergelijking daarmee een aantal belangrijke voordelen, in het bijzonder geen lucht oxideerbaarheid en grotere plooibaarheid om molding proces en verzinken.

Hoe het interieur deurklink selecteren

palladium

Stijlvol en prachtige handvatten voor binnendeuren Palladium zal aanspreken absoluut alle liefhebbers van individualiteit en comfort. Ze zijn gemaakt in de beste traditie van Italiaans design en voldoen aan alle Europese kwaliteitsnormen.

APECS

Uitgangspunten van het merk APECS - een Europees design en redelijke prijs. Het bedrijf biedt een constant hoge kwaliteit van de producten in alle prijssegmenten van de markt. Apex handgrepen voor binnendeuren zijn ontworpen om de beste wereld ervaring te voldoen - het comfort van het gebruik ervan is gegarandeerd.

gordeldier

Gordeldier Het bedrijf biedt klanten een breed scala van deur accessoires, volledig compatibel met alle eisen van kwaliteit en moderne modetrends. Handgrepen op de Armadillo - het is altijd exclusief, betrouwbaar en modern.

Hoe het interieur deurklink selecteren

Kies een betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige en esthetisch aantrekkelijke accessoires van de beste fabrikanten - Rijd de deur met het comfort en plezier!


Like this post? Please share to your friends: