Hoe maak je een tapijt in de woonkamer te kiezen: specificaties en prijs

Hoe maak je een tapijt in de woonkamer te kiezen: specificaties en prijs

Traditie vloerbedekking woonkamer lijkt een ding van het verleden, want er zijn veel design opties vloer - laminaat, hout, tegels, linoleum, en al tellen niet mee ... Maar ondanks deze diversiteit, het tapijt is nog steeds een populair onderdeel van de woonkamer decoratie kamer. Echter, moet u begrijpen hoe je een tapijt in de woonkamer kiezen om het te gebruiken om het interieur een modern uiterlijk te geven.

inhoud:

 1. tapijt Doel
 2. De structuur van de paal
 3. tapijt dichtheid
 4. Het budget voor de aankoop van
  • Land van productie
  • productietechnologie

tapijt Doel

Velen van ons in verband met tapijten stellen een negatieve genoeg, want we zijn ervan overtuigd dat deze producten worden steeds grote pylesborschikami in het huis. Natuurlijk, het komt ook voor dat, zoals u dat verwijderen vuil en stof van het tapijt hebben gehoord is veel sneller en gemakkelijker dan met seks? Dit is deels te wijten aan het feit dat de stof, bijvoorbeeld op het laminaat gaat aan flarden, puin praktisch onzichtbaar, en zo "goed" is het makkelijker tijdens het oogsten kans om spullen in de hoeken. En de tapijten zijn meestal stof en vuil vastgehouden in zichzelf, maar ze hoeven alleen regelmatig worden gestofzuigd. En zichtbare stof op het tapijt niet zo veel.

Het tapijt in de woonkamer zorgt voor een gezellige en u kunt genieten van het bekijken van films in een aangename omgeving, met inbegrip van oorlog films online te bekijken.

Een ander voordeel van de aanwezigheid van het tapijt in het interieur - verwarmde vloeren. Nice, wakker worden in de ochtend, wandelen door het zachte tapijt met dan om te draaien door de koude hardhouten vloer. Carpet elimineert de koude van hun eigenaars niet alleen in de ochtend. Dergelijke vloerbedekking wordt beschouwd als een goede thermische isolator. Daarnaast kunt u altijd kiezen voor een verwarming mat, die mensen die last hebben van de constante bevriezing voeten, ouderen met de bloedsomloop onbelangrijk, mensen die werken in de voorwaarden van het ontwerp zal helpen.

Hoe maak je een tapijt in de woonkamer te kiezen: specificaties en prijs

Als je een kind hebt of je bent ook ijsberen het appartement luid, het is de moeite waard om een ​​tapijt te kopen op de vloer in de woonkamer, en de buren zullen u dankbaar zijn alleen voor dat. Het punt is dat de tapijten worden gekenmerkt door uitstekende geluidsisolatie, met name die zijn gemaakt op basis van het vilt. Soft gang en de relatieve stilte voor u om een ​​verrassende ontdekking na het tapijt in de woonkamer inrichting van de gehele vloeroppervlak geworden.

Goed gekozen tapijt is in staat om verschillende functionele gebieden te integreren, en sluit alle elementen van het interieur. Hoewel je ook kunt plaatsen in dezelfde kamer een paar tapijten van verschillende vormen om deze zones of heldere "spots" te scheiden, bijvoorbeeld, voor de opvang en rust.

Hoe maak je een tapijt in de woonkamer te kiezen: specificaties en prijs

Ook zeer bruikbaar worden beschouwd wollen tapijten, die in staat zijn om zachtjes masseren van onze voeten met je bent. Door middel van soortgelijke procedure verbetert de algemene toon van het menselijk lichaam, normale hoge bloeddruk, komt het met succes de preventie van ziekten van de wervelkolom en been.

Ongebruikelijke nieuwigheid op de markt zijn de moderne tapijten voor de woonkamer, die de lucht in huis te zuiveren. De speciale technologie van het tapijt is in staat niet alleen om onaangename geuren te absorberen en schadelijk voor de gezondheid, bijvoorbeeld sigarettenrook, maar ook om ze te verwerken. Momenteel tapijtonderlaag specifieke katalysatoren die helpen afbreken in onschadelijke bestanddelen zonlicht alle ongewenste stoffen - stikstof, kooldioxide, waterdamp.

De structuur van de paal

Volgens de structuur van de paal zijn de meest voorkomende soorten van dergelijke tapijten:

 • Multilevel loop - van verschillende lengte loops gebeeldhouwde tapijt patroon te vormen;
 • Sibling loop - poollussen verschillen even lang en goed tegengaan van slijtage;
 • Velours - korte gesneden pool, met een lengte van maximaal 8 mm, waardoor een homogeen glad oppervlak dat lijkt fluweel en is de eenvoudigste van de inhoud;
 • Friese - is hoog en sterk inhomogene gedraaide stapel, waarvan de structuur het mogelijk maakt om vuil en sporen stappen verbergt;
 • CUT-loop - in een tapijt gecombineerd lage ongesneden lus en snijd een dikke stapel die u toelaat om een ​​mooie sculptuur maken en tekenen om sporen van vuil of stappen te verbergen;
 • Saxony - afgeschoven stapel, bestaande uit een getwist garen dat een vlak oppervlak vormt met een soort "korrelig" view.

Hoe maak je een tapijt in de woonkamer te kiezen: specificaties en prijs

Tegenwoordig zeer populair zijn gebeeldhouwd tapijten, die zijn gemaakt met de hand tuften technologie, zoals in de foto naar de woonkamer tapijt. Stapel gebonden aan hun mesh-based hand, de vorming van lussen en threads in verschillende maten en kleuren. Tapijten reliëf verkregen bulkpatroon en rijke kleuren.

tapijt dichtheid

Er is een advies dat het tapijt is zwaarder, dus het is rijker. Maar dit is niet waar. Alle materie dichtheid van het product, kunt u deze indicator alleen te berekenen. De dichtheid van de mat definiëren aangebracht in de nabijheid Tapijt villi, in plaats van hun grootte. Hoe groter de dichtheid van het tapijt, de slijtvastheid, geluid - en isolatiekwaliteiten kiezen. Om de dichtheid van de gewone geweven tapijt te schatten, is het raadzaam om zijn keerzijde te onderzoeken.

Meet de lijn op het binnengedeelte waarvan een afmeting van 10 bij 10 centimeter is tel het aantal knobbeltjes en vermenigvuldigen met 100. Om deze reden is er een patroon: hoe hoger de dichtheid - hoe hoger de prijs. Indien tussen de kettingdraden een grote afstand in het proces van het gebruik van de paal snel kreuken.

Hoe maak je een tapijt in de woonkamer te kiezen: specificaties en prijs

Als de telefoon wordt belicht door de funderingspaal, betekent dat zo'n lage dichtheid van het tapijt en de bekleding duurt niet lang. Laat je niet afschrikken door het feit worden gesteld dat uit een nieuw tapijt kan ten eerste vezel vallen - dat gebeurt altijd met tapijten van elke, zelfs de hoogste kwaliteit.

Het budget voor de aankoop van

Bij het kiezen van een dergelijk product is aanbevolen om eerst de prijs te bepalen. Als u wilt mode-items, die de belangrijkste accessoire van de ruimte zal zijn te kopen, is het raadzaam om aandacht te besteden aan de dure tapijten uit natuurlijke garens van buitenlandse fabrikanten. Als de aankoop is praktisch en ingegeven door de wens om uit de mat comfort, warmte en comfort, dan kunt u de optie van goedkopere overwegen - is prima in dit geval, nationale of ingevoerde tapijt middelste prijsklasse. Tapijt Prijs in de woonkamer, boven alles, hangt af van de volgende kenmerken.

Land van productie

Tapijten binnenlandse productie, die gelijkaardige kenmerken geïmporteerde tapijten, goedkopere buitenlandse analogen 30-50% te hebben. Vandaag de dag worden Russische en Westerse investeerders investeren exorbitante bedragen in een moderne geautomatiseerde productie in ons land. In dit geval worden de goederen geproduceerd op moderne Duitse en Belgische apparatuur.

Hoe maak je een tapijt in de woonkamer te kiezen: specificaties en prijs

De duurste zijn de tapijten uit India, Iran en Nepal, dat is, uit landen met oude tradities van het tapijt weven. Veel goedkoper Turkse tapijten van dergelijke producten, met de kenmerken dat ze bijna niet toegeven. Vorm in het Turkse coatings zijn zeer divers: het spoor, rechthoekig, ovaal tapijten in de woonkamer, achthoeken. Turkse tapijten worden uitsluitend gemaakt van natuurlijke Nieuw-Zeelandse wol. Garen voor hoogwaardige tapijten zijn gekleurd met chroom en natuurlijke kleurstoffen.

Erg populair tegenwoordig beschouwd Chinese tapijten. De paal komt tot 18 millimeter, en een combinatie van verschillende tapijt poolhoogte creëert driedimensionale beelden. Chinese tapijten zijn gemaakt van schapenwol, zijde of katoen.

productietechnologie

De duurste materiaal - garens en vezels van natuurlijke oorsprong (katoen, sisal, vlas, zijde, wol). Tapijten met natuurlijke garens die kosten 50-100% duurder uit kunststoffen (polyacryl, polypropyleen, polyester, polyamide). Kunstmatige, maar dient een populaire synthetisch materiaal zoals viscose, dat analoog is aan zijde.

Bij het kiezen van een tapijt moet worden dat de onderzijde van handwerk noodzakelijkerwijs volledig herhalende patronen front. Alle tapijten zijn handgemaakt aantal fouten en gebreken wat betreft asymmetrische of onregelmatige vorm. Bijna al deze tapijten uit de achterkant hebben signatyur - de handtekening van de auteur, zoals afgebeeld op de foto in de woonkamer tapijt.

Hoe maak je een tapijt in de woonkamer te kiezen: specificaties en prijs

Handgemaakte tapijten, natuurlijk, duurdere producten van geautomatiseerde productie. De kosten van een handleiding tapijt gaat om de prijs van een klein appartement in Moskou! Ter vergelijking, zal het verdiepen in de productie van tapijten technologie: de productiviteit van de machine productie op één machine per dag tot en met 2000 - 2500 vierkante meter van het product, en een tapijt met de hand gemaakt kunnen worden vervaardigd tientallen wevers 2-3 maanden.

Bovendien, bij het kiezen van een tapijt moeten zijn op een dergelijke eigenschap productie productkwaliteit. Op kwaliteit in dit geval de combinatie van de volgende eigenschappen wordt verstaan: draadtype (Shaggy, schiet set, fascia board, BCF, shaggy), dichtheid (150,000-2.000.000 poolpunten per vierkante meter ..) en de hoogte van de paal (6-50 mm ) doek. Tapijten zijn de meest goedkope BCF garen met een dichtheid van 150 punten per 000 vierkante meter en een poolhoogte van 6-7 millimeter.

Dus, bij het kiezen van een tapijt voor in de woonkamer moet worden beschouwd als de technische kenmerken, zoals dichtheid, lengte en stapel structuur, doel, de aard van de productie en de kosten van het product. En tot slot, vergeet niet dat wanneer u een tapijt te kopen wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat het niet geur van schapenvacht. De coating moet worden behandeld met anti-allergische en anti-statische, geïmpregneerd antimolevym en antigryazevym oplossingen.


Like this post? Please share to your friends: