Hoe de plint te monteren

Hoe de plint te monteren

Waarschijnlijk ieder van ons moest sokkel kopen. Moderne plinten mooi en komen in vele verschillende kleuren. Het zijn deze producten geven de ruimte een voltooide look. In dit artikel leer je hoe je lijsten te snijden en te installeren het zelf. In het algemeen, de montage plint - een vrij moeilijke taak die de kennis van een aantal van de subtiliteiten en nuances van de procedure vereist. Natuurlijk, kan het proces worden vertrouwd om professionals. Echter, als je een beetje inspanning, zal je slagen.

Inhoud:

 1. Wat zijn de plint
 2. Gereedschappen en materialen
 3. Installeren kunststofsokkel
  • Bepaling van de hoeveelheid materiaal
  • voorbereidende werkzaamheden
  • Aanbrengen Sokkelelementen
  • het leggen van kabels
 4. sokkel houten
  • Fixing plint
  • aanvullende aanbevelingen

Wat zijn de plint

Het installeren van de plinten is de laatste fase van het werk op het beëindigen van de kamer. Het is onmogelijk om de esthetische functies plint overschatten, omdat deze in lijn is de bottom line van behang, en maakt ook een mooie overgang tussen de wanden en vloeren. Voor het installeren van plinten nodig om het te selecteren. Mortar winkels bieden hun klanten een enorme selectie van lijsten die zijn gemaakt van hout en kunststof. Maar in ieder geval, dergelijke producten hebben een doel - om te verbergen en het verfraaien van de hoeken tussen de muren en vloeren.

Het verschil tussen plastic en houten plinten, boven alles, is in uiterlijk. Als uw parketvloer, dan, natuurlijk, is het niet nodig om de imitatie van hout, plastic oefenen, moet gewoon kopen een houten plint. Als de muren niet worden gekenmerkt door hoge vlakheid, is het noodzakelijk om plastic lijstwerk, die in staat zijn om deze tekortkomingen te verbergen door zijn eigen vermogen om te buigen zijn vast te stellen. Bovendien is de kunststof vormstukken in zijn samenstelling een kanaal waardoorheen de telefoonkabel kan worden overgeslagen.

Hoe de plint te monteren

Voor het installeren van plinten moet de methode voor de bevestiging aan de muur te kiezen en te leren hoe je de hoeken van de plint te snijden. U kunt vloeibare nagels gebruiken als een gemakkelijke optie, maar de muren in dit geval moet zo glad zijn, anders is er geen gebruik van zulke nagels. De meest voorkomende oplossing wordt beschouwd als een verborgen sluitende stroken plinten zijn, als de volgende reparatie plint het zeer gemakkelijk kan worden verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

Gereedschappen en materialen

Materialen en gereedschappen voor de installatie sokkel:

 1. Boorhamer of een boormachine met boren van verschillende diameters;
 2. Schroevendraaier en een schroevendraaier;
 3. Ijzerzaag of professionele handleiding verstekbak;
 4. Gradenboog, de bouw, roulette;
 5. sander;
 6. Marker, potlood, hamer en spijkers;
 7. mes;
 8. Beitel en schuurpapier;
 9. Stofzuigers.

Hoe de plint te monteren

Installeren kunststofsokkel

Flexibele lijsten van plastic kan op de schroeven worden geïnstalleerd. Dergelijke bevestiging wordt gebruikt voor de beschikbare bevestigingsorganen of kabel kanaal te verbergen. Er zijn modellen die een deksel voor het kabelkanaal hebben, zoals bevestigingsorganen kunnen verstoppen caps dat de textuur en de kleur van de plinten herhalen.

Bepaling van de hoeveelheid materiaal

Het nummer van de sokkel en verbindingen die noodzakelijk berekenen dergelijke manipulaties uit te voeren:

 • Meet de omtrek van de kamer.
 • Toegevoegd aan het verkregen aantal 1,5-2 meter en verdeel de som van 2,5 op een standaardlengte van profiel vormstukken. Na dit resultaat is het aanbevolen naar boven afgerond. Zo zult u het vereiste aantal plinten te leren.
 • Volgens het aantal interne en externe hoeken kan het aantal hoeken voor plinten te zien.
 • Het aantal aansluitingen kan worden berekend muurlengte: minder dan 2,5 m - zonder connectoren 5-10 meter - een connector.
 • Aan het einde van de plint bij elke deuropening zal de linker en rechter stekker nodig.

Hoe de plint te monteren

voorbereidende werkzaamheden

Begin met de indeling van de ruimte moet de langste muur van de kamer. Het is noodzakelijk op de hoek van de bar te zetten, te hechten aan de hoek van de kamer en kijken naar de resultaten. Plaats de eerste bevestiger ligt dicht bij 50-60 mm uit de hoek van de kamer. Perfect gladde wanden toestaan ​​dat anderen een merk te maken in stappen van 40 cm.

Als er lacunes zijn, moet de montage stap worden verlaagd. Na het voltooien van de lay-out, kan de plint worden vernietigd. Aanpassing punch, boorgaten en verwijder voorzichtig de resulterende stof. De gaten zijn schoon en wat je nodig hebt om te scoren ankers bevestigingsmiddelen.

Aanbrengen Sokkelelementen

Kunststofvormdelen kan gemakkelijk doorboord met een priem of schroeven, pre-raden de plek voor bevestiging. Om dit te doen, moet je aan de muur en snij otslonit top en het zien van de plug, punch een sokkel in de voorkant van de muur. De verser de doorvoergaten, plaatst schroef plaatsen en deze met een kracht van de plug. De schroefdop moet volledig ondergedompeld in de kunststof vormstukken.

Als de montageplaats vmyali sokkel, is het noodzakelijk om te laten gaan van een kleine schroef. Voordat u het laatste gedeelte, moet u eerst het uitvoeren van de installatie van de connector, en dan kunt u de schroef vast te draaien. Voor dichte pakking sokkel, met daarop bevestigingsschroeven, moet je een beetje sokkel te trekken op de vorige armatuur in lengte.

Hoe de plint te monteren

Het volgende deel van de plint moet de connector vast en blijven de wand op dezelfde manier. Wanneer overgelaten aan de eindwanden kleiner is dan een stuk plint wordt aanbevolen om de afstand van een band markering op de bodemplaat meten en afzagen overbodig. Wanneer het markeren van de randdelen moet worden gehouden dat de stop verder ongeveer 3-5 mm lang plint stukken wordt genomen worden.

het leggen van kabels

Het kanaal voor de draden kan worden verborgen diverse elektrische draden, kabel internet, telefoonkabel. U kunt kiezen uit drie opties voor kabelmanagement. De draden kunnen samen worden gelegd met de installatie van de plinten. De kabel wordt gelegd in het kanaal onder de schroeven, is het belangrijk de schroef kabel niet beschadigt.

De tweede methode - plaatsing kabel na montage plinten. Schroeven moeten enigszins worden losgeschroefd, ongeveer 7-10 millimeter, wordt de kabel rechtstreeks op de schroeven in de spleet geplaatst en geeft de gehele constructie in de oorspronkelijke stand. Indien nodig zal je een mes nodig om gaten te snijden voor draden in connectors en waar het snoer binnenkomt en verlaat onder de plint.

Hoe de plint te monteren

De laatste manier - leggen van de kabels onder de dekking van het kabelkanaal. Er zijn vele modellen van plinten, die een speciale externe kabel kanaal, afgesloten met een deksel. Dit maakt het gemakkelijk te vervangen of toe te voegen aan het aantal draden zonder de vaststelling van een plint. Echter, met deze capaciteit is niet groot, en daarom wordt aanbevolen optioneel extern kabelgoot, en alle grote stationaire verbergen kabels tijdens de installatie onder de plint.

sokkel houten

Sokkel Houten installatie is ingewikkelder. In de eerste plaats aandacht moet worden op de conditie van het hout. Heeft zojuist de plint kan niet in één keer worden gelegd verworven, moet het eerst in de kamer en er vertrokken voor een paar dagen, zodat hij "gebruikt" om de temperatuur en vochtigheid.

Fixing plint

Bevestig de plint van hout nodig is in de volgende volgorde:

Hoe de plint te monteren

 1. Ten eerste moet de sokkel lijmen en weggespoeld twee stukken van producten Verstekhoek van 45 ° tot de vereiste afmetingen van de sokkel te verkrijgen.
 2. Plinten moeten aan de binnenste hoek worden bevestigd. Indien tussen de wand en plinten vormen een kleine spleet, dan kan worden gerepareerd met behulp van stopverf voor hout. Verge plint kan ook worden zaagsel molen.
 3. Tegenoverliggende uiteinden van de plinten ook zapilivaem een ​​scherpe hoek 45 ° voor docking met de volgende segmenten. U kunt, natuurlijk, en laat het daarbij - in een rechte hoek, maar de verbinding onder een scherpe hoek minder opvallen.
 4. Vaste sokkel boor boor tot het merkteken op de muur. De volgende markers doen 50 cm ertussen.
 5. Naast plint moet opzij worden verwijderd en te doen voor geregelde merken boren of perforeren de plastic pluggen. De gaten dienen een lengte van 1 cm groter dan de lengte pluggen hebben. Gidsen in de vorm van tape rond de boor gewonden helpt om nauwkeurig gaten te boren voor de pluggen.
 6. Boor een gat plint te verbergen in hun hoeden van schroeven of spijkers te maken. Hiertoe neemt een boor met een diameter iets groter dan de diameter van de dop.
 7. In de hoek van de plint zijn verbonden. Kruiskopschroevendraaier of schroevendraaier te worden geschroefd in het voorbereide gat schroeven. Vervolgens gemonteerd de overgebleven sokkel op vergelijkbare wijze.
 8. Na het installeren van de plinten rond de omtrek van het blik van stopverf en lak.

aanvullende aanbevelingen

Muren Gelamineerde plinten hout worden verlijmd met lijm voor plinten of "vloeibare nagels" glad. Omzeilen verwarmingsbuizen voor de timmerman vaak geconstrueerd structuur van de 5 delen van de plint, en boven alles beplakt met cementmortel. Vandaag de dag wordt een dergelijk besluit niet als rationeel te zijn.

Hoe de plint te monteren

Daarnaast is een extra besteding van de extra tijd, maar nog steeds de plaats wordt gestolen, en het is niet altijd genoeg. Beter sokkel laat het wanddeel door snijden zo nodig als de verwarmingsbuis strak aanligt tegen de wand en vloerbedekkingen en de pijpverbinding kan worden gerepareerd met andere middelen.

Veel ontwikkelaars zijn geïnteresseerd in de vraag: de beste manier om de plint te monteren - op de vloer of muur. Alles hangt af van het materiaal van de vorm muren of vloerbedekking. Als de muur maakt het mogelijk om te boren en is bestand tegen schokken, is het het beste om de plint aan de muur.
Nu dat je weet hoe je hoeken en plinten hoe het product te repareren snijden. Het installeren van plint niet beseffen dat als een verkeerde installatie kan leiden tot schade of sokkel montage. Gebruik alleen de bruikbare onderdelen en gereedschappen.


Like this post? Please share to your friends: