Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

Afhankelijk van waar de betonnen vloer zal worden geëxploiteerd hangt technologie van de productie. Speciale aandacht vraagt ​​het productieproces voor een betonnen vloer in een industrieel gebied, wiens belangrijkste taak - tot enorme belastingen te weerstaan. Als alternatief voor de conventionele coatings, steeds in huizen, gebouwen en opslagruimten en regelen modern polymeer vloer. Alle varianten van de betonnen vloeren en hoe om ze te vullen zal in dit artikel worden besproken.

inhoud:

 1. Rassen van betonnen vloeren
 2. Gegoten betonnen vloeren
 3. Polymer betonnen vloer met hun handen
 4. Industriële betonnen vloer met hun handen

Het kiezen van een betonnen vloer als basis, wordt van hem verwacht:

 • duurzaamheid;
 • sterkte;
 • vochtbestendigheid;
 • veeleisend van de zorg;
 • slip coating;
 • de afwezigheid van schimmels en algen, die houten vloeren blootgesteld.

Betonnen vloeren photo

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

Dit alles maakt het een win-win optie voor de vloer, zowel in woningen en in vochtige en onverwarmde ruimtes. Als we een betonnen vloer met zijn handen alle regels te volgen, dan zal het meer dan tien jaar dienen zonder aanzienlijke schade.

Rassen van betonnen vloeren

Gewoonlijk worden betonvloeren verdeeld in 2 typen: de klassieke concrete oplossing en vloeibaar polymeer.

 • Als de betonnen vloer in een woonwijk, bijvoorbeeld in het appartement, wordt uitgevoerd onder de standaard regeling.
 • Veel moeilijker is het geval in het magazijn of productiegebieden. Zelfs vóór de oprichting van het bouwproject, moet je de te verwachten belasting die later in de handleiding zal worden verstrekt berekenen. Daarnaast is de impact is vastbesloten chemicaliën en temperatuurgradiënten, dit alles samen hebben een sterke invloed op de betonnen vloer.
 • Wanneer de vloer in voorraad uitgieten en berekent de hoogte van het rek en de toekomst van de maximale belasting. Dit zal helpen om een ​​daadwerkelijke beoordeling van de bodem belastbaarheid, die de functie van de onderliggende laag te uitvoert. Met dit alles in aanmerking genomen, krijgt u een kosteneffectieve ontwerp van een betonnen vloer, net als juist gekozen methode wapening, beton kwaliteit en de dikte van de vulling.

Gegoten betonnen vloeren

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

 • Zelfnivellerend polyurethaan vloeren een esthetisch uiterlijk zonder additionele behandelingen van de bovenlaag. Afhankelijk van het beoogde gebruik, zoals coatings hebben een verschillende mate van flexibiliteit en kracht. Ze lang bestand tegen hoge belastingen, trillingen, schokken en extreme temperaturen.
 • Self-nivellering epoxy vloeren hebben een hoge sterkte-eigenschappen, weerstand tegen slijtage en chemische weerstand, en zijn ook verkrijgbaar in een groot scala aan kleuren. Echter, elasticiteit en weerstand tegen hem lage schok, maar kan worden gestopt indien een deel siliciumdioxydevulstof voegen.
 • Acryl gietvloeren Het is zeer goed bestand tegen sterke temperatuurschommelingen, treksterkte. En dankzij de UV-bestendigheid, worden ze vaak buiten gebruikt.

Tip: wanneer u een bepaalde soort te selecteren is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de samenstelling. Indien aanvullende versterkende toevoegsels bevat wordt genoemd sterk gevulde. de naam dunne laag - wanneer de samenstelling in een zuivere vorm wordt gegoten.

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

Polymer betonnen vloer met hun handen

Gereedschap voor de montage vullen betonnen vloer:

 • mengvat oplossing;
 • Naaldrol;
 • een brede metalen spatel;
 • tape, een schroevendraaier met een mondstukmenger;
 • niveau.

Het mengsel voor de opstelling, omdat het altijd op de markt wordt verkocht in de vorm van twee componenten. Gemengde oplossing onmiddellijk voor gebruik.

mijlpalen

 • Inrichting polymeerbeton vloer beginnen voorbehandeling. Uit de kwaliteit van het werk duur van de operatie is afhankelijk van de afgewerkte vloer.
 • Als de vloer is van hout, moet worden geschuurd en droog. Verder zijn alle naden tussen de planken om de kit en gegrond te vullen. Het is ook belangrijk om de montage sterkte van de planken te controleren, zodat ze niet "go" in de weg en er was geen gekraak.
 • Betonnen sokkel, als het een oud, gerenoveerd met de hulp van een kit die alle scheuren vult. Als het oppervlak te erg beschadigd is, is het raadzaam om de toplaag te verwijderen en geschuurd. Door de hoge porositeit van de betonnen sokkel, is het hoe dan ook gegrond.

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

 • Om de maximale sterkte te stellen, terwijl het werk dat nodig is om de temperatuur te observeren - 5-25 ° C.
 • De bereide oplossing moet geen luchtbellen bevatten uniform worden gekneed en yoghurt lijken consistentie. Met hem werken snel, zodat er inderdaad een oplossing op de basis stroomt, de tweede verdeelt onmiddellijk op het oppervlak van een brede spatel. Ga verder vers gegoten vloer moet in speciale schoenen met een hoge piek. Ambachtslieden maken ze zelf, schroeven in een oud paar schoenen aan het segment van de raad met spijkers.
 • Nadat het behandelde deel van zijn spijkerroller gieten gedurende 30 min om alle luchtbellen te verwijderen onvermijdelijk ontstaan ​​bij het gieten. Na 30-40 minuten, zal gietvloer grijpen en breng het "voor de geest" komt niet uit.

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

 • De gemiddelde droge samenstelling stroomsnelheid is 1,5 kg / m2 - dikte 10 mm.

Tip: Bij het werken met gietvloer bevat schadelijke dampen. Daarom is het raadzaam om te werken in persoonlijke beschermingsmiddelen. Bovendien een goede ventilatie van de ruimte, zal versnellen verdamping harsen en vloer uithardingssnelheid moet worden gewaarborgd.

 • Na 3 dagen, uitgegoten afwerklaag met een dikte van slechts 2-3 mm. Toen hij kracht wordt, op zijn verzoek kan worden behandeld met polyurethaan vernis. Het is niet alleen nodig voor het mooie uiterlijk, maar ook voor een betere weerstand tegen chemische verbindingen.
 • Bevroren ondergrond is duurzaam, maar vaak is verder versierd met een patroon. De afdruk op een schaal van 1: 1 worden op de vloer geplaatste goot transparante laag gietvloer.

Industriële betonnen vloer met hun handen

 • U moet eerst bekend zijn met de vloer ontwerp, dat informatie over de locatie van dilatatievoegen moet worden. En ook de kenmerken van de grond, maar de mate van verdichten (die moet niet kleiner zijn dan 0,99) te schatten. Dit zal kraken en vernietiging van de betonnen fundering te voorkomen met het mogelijke verlies van land. Als de dichtheid niet voldoende, en de tijd constructie chipping een jaar zijn, dan het oppervlak gestampt of roller trilplaten.
 • Maak dan het zandbed 15 tot 20 cm dik. Het hoogteverschil kan worden bepaald onder toepassing van laser-niveau, moet niet groter zijn dan 5 cm.
 • Indien de concrete bovenop het oude basisstation wordt gegoten, is het eerst nodig om een ​​uitstekende metalen of houten elementen verwijderen. Als er een groot gat of een geul, goot ze betonmengsel en het niveau.
 • De juiste dikte van de betonnen vloer van invloed op de levensduur. Vaak in dit stadium van de bouw economie, wat leidt tot verdere trescheobrazovaniyu en vernietiging. Er zijn algemene richtlijnen, waarin de dikte van de vulling in de bestaande oude betonnen plaat niet moet minder zijn dan 10 cm en op de grond stichting - 15 cm.

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

 • Sinds het productiegebied is altijd geweldig, giet hun individuele secties. Waarbij naden worden gevormd. Hun belangrijkste gevaar - de ongelijke verzakking van de bodem en de vorming van hoogteverschillen in deze gebieden. Daarom is het wenselijk om ze in een rek of -zones waar de beweging verschaft en het gebruik van vrachtwagens. Ook de grootte van overstroomde gebieden afhankelijk van de locatie van de structurele kolommen, die vaak bedraagt ​​5-6 m. Vulstation moet volledig onmogelijk om niet af te tot de volgende dag.
 • Volgende gestapelde lagen van kunststof folie. Het zal de lekkage van laitance beton te voorkomen dat in de grond. Een door gieten op een bestaande betonnen sokkel, verdeelt een nieuwe laag van de oude, dus het voorkomen van mogelijke barsten als gevolg van ongelijke krimp van de afzonderlijke delen.

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

 • Het is ook belangrijk om het effect van een zwevende vloer te creëren. De vloer niet vervormd wanneer de lineaire uitzetting beton onder invloed van temperatuur langs de omtrek van aanslag op de basis en communicatie bestrating laag of schuim izolona 8-10 mm dik.
 • Stel vervolgens de markering op de afgewerkte vloer gidsen. Het is het beste om speciale metalen geleiders, die verwijderbaar of niet-verwijderbaar kan gebruikt worden. Sinds de release in een groot aantal formaten, af te halen bij de gewenste dikte van het ontwerp is niet moeilijk.

De meest populaire niet-verwijderbare rails voor de installatie van betonnen vloeren:

 • Combiform - van staal met een perforatie constructie te vergemakkelijken. Polymeer hoofdruimte. Gemonteerd op deze relsforma bereid anker door lassen. Na het uitharden van beton vervorming headroom verwijderd, en de resulterende naad wordt gevuld met afdichtmiddel.
 • HC-Omega of Delta - een stijf metalen rail die nog in de oplossing. Het heeft de voegovergang. Ook gelast aan de wapening.
 • Treform - beton rail, een hoge stijfheid, waarbij de afwezigheid van afbuiging zorgt door een oplossing te gieten.
 • Aangezien de verwijderbare geleidekanaal kan worden gebruikt of de metalen buis. Ze liggen aan de randen van de vulling gebied en na het stollen van het gegoten deel wordt verwijderd. Dergelijke spleten tussen gedeelten maken krimp gap. Geleidingsrails die zijn opgesteld langs de wanden onmiddellijk schoongemaakt tot zachte oplossing. Indien het project wordt, in stap installatie handleiding is ook ingesteld schalen om het water, luiken, etc.

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

 • Vervolgens komt de fase van de wapening. Afhankelijk van de eisen van de draagkracht gespecificeerd in het project, gewapend betonnen vloer met metalen gaas, vezel of breien surround frame. niet vaak gebruikt als een vezel van een onafhankelijke versterking en voor extra sterkte aan het metalen frame.

versterking van de selectie van de Raad:

 • afgewerkte rooster gekozen voor gebieden met lage belasting, bijvoorbeeld, voetgangersgebieden, of parkeren auto. Montage opbrengst overlapping in de 2/1 cel en de draad is bevestigd;
 • surround kader gekozen voor maximale duurzaamheid. De diameter van de metalen of glasvezel staven overeenkomt met de voorziene sterkte van een bepaald geslacht. Zij moeten zich in de dikte van het beton, zonder de grond te raken. Voor deze functie om speciale kikker ondersteuning. Alle staven zijn verbonden met een minimale overlap van 20 cm;
 • staalvezelwapening vermindert de arbeidskosten en de kosten van betonnen industriële vloeren. Op gemiddelde, de stroomsnelheid is 30-35 kg / m3 betonmortel. Hieraan moet worden toegevoegd voordat de installatie is al op de site. Fiber wordt toegevoegd aan de Mixer Truck en meng goed. Deze methode is alleen geschikt voor gebruik met een hoge kwaliteit beton en zorgvuldig voorbereide zanderige bodem.

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

 • Concrete oplossing wordt gevoed door een pomp Mixer Truck. Vul de kaart moet worden uitgevoerd in een keer. Om een ​​hoge sterkte van de bovenste laag in het beton te bereiken wordt niet aanbevolen om antivries additieven toe te voegen.
 • Wanneer alle kaart vol oplossing, het is verdicht en verdrijven luchtbellen door middel van een speciale apparatuur, zoals vybroreek. De meeste doen voorzichtig langs de wanden en de steunelementen. Het gehele oppotruimte dienen ten minste 2 keer voltooien.
 • Na het gieten van alle kaarten oplossing liet men gedurende 3-4 uur staan ​​voor het genezen van (bij nat of koud weer, kan deze tijd worden verhoogd). En beginnen met het effenen van de betonnen oppervlak met speciale machines voor Gomaco werken. Om ervoor te zorgen dat je kunt beginnen, die nodig zijn om stap op het beton is, moet het spoor van de schoen verdiepen in 2 cm, maar niet meer.

Tip: Soms voor furnish gebruik maken van een snellere methode van het evacueren van apparatuur, maar deze methode kan teveel krimp te geven. Daarom is het raadzaam om te wachten op betonmortel natuurlijke extracten.

 • Gomaco machine voor het bewerken van zijn compact handmatig of gemotoriseerd. In beide gevallen zijn de slijpschijven. Met een oppervlakte bij lage snelheden, op het oppervlak van een versterkend minerale samenstelling gelijkmatig verdeeld. De aanbevolen snelheid daarvan is 5-9 kg / m2. Men laat uitharden. Bevochtig het niet kan, met alle nodige vocht moet worden genomen van de betonnen vloer. Zodra het donker wordt, kunt u overgaan tot verdere machine voegen.

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

 • Zodra het werk is voltooid, onmiddellijk de resterende helft van de harder verspreiden en biedt ook een reeks van kracht en donkerder. Eind voegen verscheidene malen uitgevoerd, verandert de bewegingsrichting.
 • De maximale sterkte van de bovenlaag ingesteld, overschrijft de messen, die eerst een geringe helling worden gebracht en tijdens bedrijf geleidelijk toeneemt. Het resultaat is een glad oppervlak.
 • Tijdens het stollen van beton is het belangrijk om te voorkomen dat vocht kan verdampen van. Hiertoe wordt de sealer (samenstelling bevordert het vasthouden van water). Het wordt verkocht in vloeibare vorm en wordt aangebracht met een roller. Om de kosten te verlagen, kunt u gewoon bestrijken het gehele gebied van de film. Bij warm weer aan te raden om extra bevochtig de top film eenmaal per dag.
 • Wanneer het beton vast heeft gesteld, de frisse make coating van diamant schijf Grooves loodrecht koud naden. Zij zal fungeren als een warmtekrimpbare gewrichten. De diepte is 1/3 van de dikte van de vulling.
 • De naad wordt gelegd polyethyleenschuim. De dikte moet iets grotere breedte van deze bevestiging. Zijn aangestampt tot een diepte van 1 cm. Vervolgens werd de resterende ruimte is bekleed met een afdichtmiddel en via het kanon de ruimte gevuld met afdichtmiddel.

Rassen van betonnen vloeren. Aanwijzingen voor de installatie van een betonnen vloer met zijn handen

tips:

 • is het belangrijk om droge harder te gebruiken voor industriële betonvloeren. Vanwege vysokokachesvennym cementsamenstelling heeft de bekleding een hoge slijtvastheid en lage vodopoglaschayuschimi kenmerken;
 • toepassing van een hardingsmiddel worden bereid, dat na drogen op het oppervlak microscheuren gevolg van krimp kan vormen, heeft geen invloed op de kwaliteit van geslacht.

Covering betonnen vloer - het is een kosteneffectieve vloeren optie voor elke ruimte, van appartementen tot industriële gebieden. Tegen lage kosten wordt verkregen werkelijk duurzame coating die kan worden ingericht in elke vloer materiaal.

Betonnen vloer met hun handen Video


Like this post? Please share to your friends: