Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Massive board - een van de meest duurzame materialen voor vloeren. Naar buiten toe, het lijkt op een vloerplaat, maar verschilt in structuur, aangezien Het geheel uit massief hout. Deze coating is veel praktischer en duurzaam: ze zijn bestand tegen het milieu en kan grotere ladingen en resurfacing weerstaan.

Installatie van houten vloeren wordt uitgevoerd op de laatste fase van de afwerking worden uitgevoerd. Dat alles verliep vlot, moet u kennis te maken met een aantal eigenschappen van het materiaal, maar ook kiezen voor een methode van het leggen afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid van de kamer.

inhoud:

 1. Van het materiaal
 2. Hoe maak je een massief hout kiezen?
 3. Bereid een reeks van hout voor het leggen
 4. Technologie leggen van een massief karton
 5. Werkwijzen voor het leggen van een homogeen karton
 6. Het leggen van massief hout op een beton of cement-zand dekvloer
 7. Het leggen van massief houten vloeren op triplex
 8. Montage massieve houten planken van de bestaande coating
 9. Het leggen van massief hout drijvende weg
 10. Tot planken op beugels
 11. Het leggen planken op de balken
 12. Gemonteerd op de lijm

Van het materiaal

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Massive bord is gemaakt met kleine richels en groeven aan de randen, die strak en snel genoeg om rijplaten mogelijk maakt. De breedte van de planken van de array -. 12-20sm en de lengte varieert van 50 cm tot 3 m array een afschuining aan de buitenzijde. Dus na montage tussen de gewrichten is een kleine spleet. Bij verschillende soorten vervormingen afstand tussen de plaat wordt gevuld zonder buigen deze verdieping. De achterkant longitudinale insnijdingen en kleine dwarse insnijdingen, die de belasting op het bord vermindert en vermindert de belasting van de vezels, waardoor de vernietiging voorkomen.

Installatie van de matrix veronderstelt de aanwezigheid van hard, duurzaam en glad, en vooral - volledig droog gewicht. Zo moet de vochtigheid van de dekvloer niet meer dan 6%, en betonnen vloeren - 4%.

de installatie van ventilatie- en verwarmingssystemen, muurbekleding, de installatie van raampartijen: Om onbedoelde schade nog vóór de installatie alle installatie- en de bouw en afwerking moeten uitvoeren vermijden.

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Hoe maak je een massief hout kiezen?

Voor de vervaardiging van massieve platen worden vaak gebruikt als een exotisch hout, binnen- en buitenlandse rassen. En ze allebei even geschikt voor het leggen van houten vloeren. Daarom is de keuze van het hout speelt een grote rol, in plaats van, de kleur en de plaats van de werking, in plaats van een boom die groeit woensdag. Europese rassen aan het licht zijn: elzen, essen, walnoot, lariks, haagbeuk en beuk. Exotisch - Hevea, mersava, meranti, Siam, iep, Sucupira. Tussen de rotsen roze - Suri, kersen en peren. Hun hout wordt beschouwd als de meest grillig. Het vereist een constante luchtvochtigheid control: het bestuur van de meerderheid van licht hout is niet aan te raden om "Kreukherstellend" verwarmen, maar ook in ruimtes met een hoog percentage van de luchtvochtigheid is het ook onmogelijk.

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Als u de installatie van de vloer in de kamer met sterke verschillen in temperatuur en vochtigheid te maken, is het noodzakelijk om de keuze op de rotsen, die het hout bevat een grote hoeveelheid olie te stoppen. Bijvoorbeeld, eik, Lapacho, merbau, enz. Vertegenwoordigers Kumara rood-bruine tinten :. Iroko Kamsha, Doussie, afromoziya, guareya, merbau, Yarra kempas, Belial, tompling en keranzhi. Rosewood, kleppen, moeraseik van oudsher gebruikt voor de productie van donkere massief hout.

Het zal duidelijk zijn stabiliteit van hout, zijn reactie op atmosferische veranderingen. Dus de weerstand tegen vervorming van eikenhout meer dan de beuk. De keuze van het ras hangt af van welke van het pand zal worden gevestigd dekking.

Voor gangen, lobby's en ingang, waarbij de belasting op de reeks vezels worden verhoogd, is het raadzaam de installatie van vaste huishoudelijke rassen (eiken, teak, Ash et al.) En hout om "exotisch". houten reeks van elk ras kan worden gebruikt voor kamers en slaapkamers.

Bereid een reeks van hout voor het leggen

5-7 dagen voor het monteren van een scala aan uitgepakt om te acclimatiseren in de kamer, waar het is de bedoeling om de installatie uit te voeren. Om de luchtcirculatie te garanderen, is het noodzakelijk om het product op de stand te leggen. Luchtvochtigheid dies mag niet meer dan 5-12%. Dan zal het hout niet van vorm veranderen na het stapelen.

Technologie leggen van een massief karton

Leggen massief hout herinnert montage laminaat. Een reeks schroeven bevestigd aan elke zijde van de basis tap.

De vloer moet zorgvuldig worden steek door middel van wiggen. Tussen de wand en de matrix kenmerkend reactie tussenruimte van 7-10 mm.

Het leggen van de eerste rij van de bekleding wordt uitgevoerd groef de muur. Bevestigingsschroeven gedragen door het voorste deel en wordt bedekt door een plint.

Montage breed uitgevoerd op de voorzijde en plaats de schroef uitsparing stopper masker met het patroon van de houtsoort. Gelegd massief hout richting zon - loodrecht op de vensteropening.

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Werkwijzen voor het leggen van een homogeen karton

Voorbereiding van de basis is ook de sleutel tot een succesvolle installatie. Er zijn verschillende soorten hout onder de bodem van de array. Montage wordt uitgevoerd op gewapend betonplaat (zowel wat de vulstof en het substraat van triplex en een koppeling blijft) voor hardhouten vloeren (spaanplaat, multiplex en vertragingen) zwevend (door schroeven, nieten) of het kleefmiddel substraat.

Het leggen van massief hout op beton of cement-zand dekvloer

Monteren van het stelsel werken op houtafwerking dekvloer met een speciale lijm die bestand is tegen temperatuurwisselingen, waarbij het gebruik en veilig genoeg voor bevestiging aan een vloerverwarming maakt.

Voor het leggen dekvloer moeten worden gecontroleerd op duurzaamheid en zorgen dat er geen schade. Het vochtgehalte van de base in de verschillende fracties perforator creëert een aantal gaten bepalen. Vochtigheid tot 6% wordt als normaal beschouwd. Als de luchtvochtigheid percentage is iets hoger - zorgen voor het waterdicht beton film.

Het leggen van massief houten vloeren multiplex

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

In ons klimaat eerder een reeks leggen van een multiplex basis met rangschikking extra waterdicht te produceren.

Aanvankelijk multiplex wordt gesneden in rechthoeken van 50 x 70 of 50 x 50 cm vierkant. Vervolgens vellen gestapeld op een mastik of een kleefstof, en dan bevestigd met deuvels. In dit geval is het segment gaat elke 5-6 deuvels. Luchtvochtigheid basis van multiplex mag niet meer dan 10%.

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Na het leggen van de multiplex begint installatie van de array. Om de dobbelsteen vast beter twee-componenten lijm gebruiken. Na iedere 25-30 cm uitgevoerd pnevmoshpilkami zijde bevestigingsmiddelen. De gerede vloerbedekking wordt gereinigd en licht geschuurd. Massief houten vloeren, wordt de installatie correct gedaan, niet een grondige polijsten nodig.

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Indien de installatie vervaardigd met schending van de techniek - het fundament balk vuil of niet uitgedroogd gewoon, de bladen van triplex verschoven, dan later kan leiden niet alleen tot de vloer vervorming, maar ook om de kleur van de vezels te wijzigen.

Montage massieve houten planken van de bestaande coating

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Vóór aanvang van de werkzaamheden, zorg ervoor dat de oude fundering van kracht en pas daarna zijn opleiding uit te voeren. Bandschuurmachine voorzien van een slijpband, het slijpvlak van de bestaande basis hout voor maximale positionering en verwijdering van extra lagen verf of lak. Na deze houten vloer grondig wordt gereinigd.

Houten matrix aangebracht in dezelfde richting als de oude basis. Bestaande vloer is bekleed met platen van triplex, en vervolgens overgaan tot schuren multiplex ruwe laag.

Het leggen van massief hout drijvende weg

Installatie "drijvende afdekking" wordt uitgevoerd dat de matrix uit elkaar bevestigd d.w.z. zonder verbinding met de basis. De verbinding wordt uitgevoerd tussen de matrijzen zelf array. Deze bekleding is bestand tegen hoge mechanische belastingen en vochtigheidsvariaties is te wijten aan het feit dat geen verband houdt met de ondergrond. Deze methode is geschikt voor het aanbrengen van vloerverwarming.

Fluctuaties in de weersomstandigheden kan leiden tot een aantal veranderingen in de hoeveelheid van de planken. Vervorming minimaliseren worden gebruikt als bevestigingsschroeven met een beschermende anticorrosielaag.

Tot planken op beugels

Een werkwijze voor het monteren haakjes geven het zogenaamde "zwevende". Ongeveer 50% goedkoper is om een ​​dergelijke aanleg van een massief karton. De prijs van de diensten wordt gevormd, rekening houdend met de kosten van materialen en tijd in beslag, die aanzienlijk kunnen besparen.

Dit type verpakking heeft een aantal andere voordelen:

 • gemakkelijke installatie;
 • milieuvriendelijkheid (tijdens de installatie is niet van toepassing impregneren, primer en lijm);
 • de snelheid van de stapelinrichting;
 • middels nieten matrix verhoogt weerstand;
 • mogelijkheid lokaal niveau of volledige vervanging reparatie zonder coating;
 • vermindering van het risico van vervorming als gevolg van het feit dat de matrix afzonderlijk, zonder bevestiging aan het hoofd vloerbedekking is gelegd.

Professional leggen van een massief karton met bevestigingsmiddelen op aluminium beugels met compensatoren siliconen garandeert een stevige verbindingsplaten aan de uiteinden. Deze structuur kan op elke vlakke laag zelf worden gemonteerd.

Het leggen planken op de balken

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Traditioneel bevestigingsflenzen uitgevoerd gedurende reconstructie van het terrein, en eventueel ook de vloer zo snel mogelijk af te stemmen zonder het gebruik van cement mengsels. Ter compensatie van de hoogte van de vloer, om een ​​klein podium te creëren in de woonkamers, studio's of commerciële omgeving als basis ook gebruikt logs van hout.

Vóór bevestigingsconstructie achterstand noodzakelijkerwijs uitgevoerd waterdicht vloer penofolom of polyethyleen.

Verspreid balken evenwijdig aan tegenoverliggende wanden en trek het garen met intervallen van 1,5 m. Vertragingen aangebracht langs elke draad. De ruimte tussen de balken is doelmatig om de verwarming te vullen. Vervolgens, op basis van de lag gemonteerde kartonnen plaat, en vervolgens uitgevoerd stapelen houtreeks.

Gemonteerd op de lijm

Deze bevestigingsmethode is toegankelijker met de komst elastinola worden - klevende substraat met thermische en geluidsisolatie eigenschappen. Plaatsen reeks interface is bijna te verwaarlozen, omdat lijm levert uitstekende tractie. Stapelen met het substraat vermindert de mogelijkheid van het zwellende materiaal. Het proces vindt plaats zonder het gebruik van lijm en nietjes. Moeizame montage van een extra base kunnen ook vervallen. Concreet basissubstraat wordt geplaatst klevende zijde naar de kom, gevolgd door het samenstellen van een stelsel van hout.

Het leggen van massief hout: technieken en technologie

Onder de voordelen van massief hout - de duurzaamheid, lage thermische geleidbaarheid, milieumateriaal (geen chemische stoffen) en geluidsisolerende eigenschappen. De levensduur van het materiaal is afhankelijk van de zorg en is 100-120 jaar. In dit geval kan coniferen veel minder duren. De reden ligt in de eigenschappen van hout. Pijnboom, bijvoorbeeld minder bestand tegen klimatologische en mechanische stress dan andere houtsoorten. Vermijd hoge luchtvochtigheid en vloeren van een hele reeks zal u van dienst voor een zeer lange tijd.


Like this post? Please share to your friends: