Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Wanneer de levensduur van het hout komt tot een einde, het moet ontmantelen. Om het werk met maximale kwaliteit uit te voeren en het behoud van de integriteit van de vloer, moet u zich aan een specifieke technologie van dit proces. Over hoe de ontmanteling van de houten vloer met hun handen, kijk naar de volgende.

Inhoud:

 1. De redenen voor het verwijderen van de houten vloer
 2. Hoeveel is de ontmanteling van de houten vloer
 3. De voorbereidingen voor de ontmanteling en verwijdering van de houten vloer met plinten
 4. Ontmanteling van de houten vloeren - de technologie van het werk
 5. Als de ontmanteling van de houten vloer met hun handen

De redenen voor het verwijderen van de houten vloer

Ondanks het feit dat de houten vloeren is vrij lang kwaliteit en het gebruikte materiaal. Toch is er op het verstrijken van de tijd, onder de invloed van verschillende factoren, moet worden vervangen.

Er zijn verschillende opties voor hout coatings sex:

 • direct houten vloer;
 • vloeren;
 • laminaat.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Elk van deze materialen heeft bepaalde voordelen en nadelen. Echter, ze delen allemaal de volgende kenmerken:

 • instabiliteit voor vocht;
 • instabiliteit of lage temperaturen;
 • mogelijkheid tot vervorming;
 • schimmelvorming en meeldauw bij foutief bekledingsbewerking.

Als uw huis heeft een oud bord waarop een schimmel of die zijn vervallen gebieden, moeten ze worden vervangen. Anders kunnen ze niet alleen invloed op het uiterlijk van de vloer, maar ook leiden tot gezondheidsproblemen. Schimmels en zijn kans op allergieën veroorzaken, vooral bij kinderen en mensen met een zwak immuunsysteem.

Verkeerd voor houten oppervlakken zorg ook leidt en hun voortijdige uitval. Hout moet regelmatig de behandeling van speciale structuren, die de weerstand tegen vocht en verbeteren antiseptische eigenschappen te verhogen. Als je dat niet doet, dan is de levensduur verminderd door een paar keer.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Een van de belangrijkste redenen voor de vervanging van de oude houten vloer, moeten worden belicht:

 • lange levensduur van de houten vloer;
 • blootstelling aan schimmels en insecten;
 • constante blootstelling aan vocht;
 • blootstelling aan mechanische beschadiging;
 • vertraagde verwerking beschermende verbindingen;
 • het gebruik van lage kwaliteit houten vloeren productie.

Hoeveel is de ontmanteling van de houten vloer

De kosten van de ontmanteling van de oude houten coatings hangt af van vele factoren en wordt bepaald door de individuele kenmerken van het terrein. Ontmanteling van de houten vloer prijs is afhankelijk van:

 • de totale oppervlakte van de ruimte waarin u werkt;
 • Type houtcoatings;
 • aanwezigheid betonnen fundering onder de vloer;
 • de mogelijkheid van verwijdering van bouwafval, etc.

Daarnaast is voor de ontmanteling van een bepaald soort vloeren vereist ook speciale apparatuur en vaardigheden om te werken met hen. Sommige klanten geven de voorkeur aan boord na demontage intact bleef zo ​​veel mogelijk. Al deze factoren worden tijdens de werkzaamheden rekening gehouden.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

De voorbereidingen voor de ontmanteling en verwijdering van de houten vloer met plinten

Er zijn situaties waarin voortijdig falen slechts een sokkel, en de boom is in goede staat. In dit geval, om ze te verwijderen moeten spijkertrekker en een set van tools te hebben. Het meest gebruikt voor het bevestigen van de plinten zelftappende schroeven of schroeven.

Probeer voordat u de plinten draai de schroeven zo ver mogelijk. Anders wordt de klauw onder de sokkel geplaatst en sluit deze. Werk voorzichtig en langzaam, let op dat de vloer niet te beschadigen.

Beginnen te werken aan het wegnemen van de houten plint om de hoek deel van de kamer. Zo kan de storing worden vermeden door de vloer. Na de eerste nagel, herhaalt u de stappen met aansluitende bevestigingsmiddelen. Breng ontmantelen plinten, naar aanleiding van de eerder genoemde instructies.

U kunt een aantal problemen ondervinden in het proces van het scheiden van de plint, die eerder was bedekt met verf. In dit geval is het noodzakelijk om extra inspanning om het te verwijderen toe te passen.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Als de plint is zo oud dat het niet zichtbare plaatsen van de installatie van de nagels, verwijder deze dan en gebruik de klauwhamer. Tijdens de werkzaamheden claw set tien centimeter vanuit elke hoek van de kamer en bewegen in dezelfde richting geleidelijk verhogen sokkel.

Wanneer in het proces van bevestigen van een sokkel op het vloeroppervlak gebruikte vrij lange nagels, voor de verwijdering, onder de klauw, is het raadzaam om plaats een klein blok hout of enkele staven.

Als de plint te verwijderen zonder schade aan de vloer niet mogelijk is, dan te verwijderen, gebruikt u het hulpprogramma als een beitel. Om zich te ontdoen van de nagels, gebruik dan een klauwhamer.

Tip: Als u te bepalen waar de bevestigingsmiddelen te installeren onrealistisch, zoals vaak de nagels zijn begraven stopverf voor hout, het moet zich richten op gemiddelden sokkel vaststelling. De eerste bevestigingsmiddelen zich meestal tien centimeter van de hoek, en het interval tussen opeenvolgende nagels is ongeveer een halve meter.

Schroevendraaier nodig zijn indien de gebruikte schroeven voor het bevestigen van de plint. In plaats van schroevendraaiers in de zaak, met behulp van een schroevendraaier.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Ontmanteling van de houten vloeren - de technologie van het werk

Alvorens te werken aan de onafhankelijke ontmanteling van de houten vloer te overwegen de volgende functies:

 • dit proces is nogal luidruchtig, zodat het wenselijk is om uit te voeren tijdens de dag is;
 • Dit werk is heel stoffig, als onder de oude vloer tijdens de werking ervan heeft opgelopen veel vuil, van waaruit u wilt zich te ontdoen van, dus is het wenselijk voor het werk dragen speciale kleding, maskers, handschoenen en een bril is;
 • de voorkeur als het werk zal worden uitgevoerd ten minste twee mensen, dus in staat te versnellen het hele proces van ontmanteling van de grond een paar keer zal zijn;
 • voorbedachten rade kwestie van het verwijderen van het puin van onder de vloer en oude planken die moeten ergens voor eigenaren van kleine appartementen worden gelegd, met name het geval.

Om het werk benodigde set van tools uit te voeren in de vorm van:

 • schroot;
 • spijkertrekker;
 • mijten;
 • schroevendraaiers;
 • decoupeerzaag;
 • een hamer;
 • beitels.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Voorbereidende werkzaamheden voor de ontmanteling van oude houten vloer zijn de volgende:

1. De maximale afgifte van de kamer tegen nieuwsgierige goederen, meubelen, decoratieve objecten. Het verdient de voorkeur als de kamer helemaal leeg zal zijn.

2. Aan het begin van het werk wordt uitgevoerd, de ontmanteling van de oude plinten, de volgorde van de bovenstaande stappen.

3. Als er ventilatieopeningen op de vloer, moet u eerst ze net zo goed.

4. Verwijder eerst de bovenste laag van de houten vloer die afwerking.

5. Dan komt het proces van het wegwerken van de oude ondervloer. De kamer is ontdaan van vuil en afval.

Er zijn twee manieren om de oude vloeren, die verschillen in het eindresultaat van dit proces te verwijderen:

1. Hout materialen worden niet gebruikt voor enig doel. Dit proces is eenvoudiger omdat het geen extra zorg nodig hebben bij het verwijderen van de planken.

2. Houten vloeren worden hergebruikt als bouwmateriaal. In dit geval wordt al het werk met de grootste zorg uitgevoerd. Deze variant is relevant in het geval de plaat niet vanwege hun ongeschiktheid wordt verwijderd, en om andere redenen, zoals de locatie wordt vastgesteld betonoppervlak.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Hieronder vindt u de instructies voor het ontmantelen van de houten vloer met de voortzetting van het gebruik van afgewerkte materialen:

1. Elk van de platen worden genummerd om de volgorde van het stapelen verder te observeren.

2. Aan de slag is het verwijderen van de plint. Instructies over dit onderwerp, zie hierboven.

3. Om beschadiging van de houten planken claw aanbevolen voordat met een kleine staafjes van hout of triplex eronder te zetten.

4. Het werk op de vloer ontmanteling moet beginnen met de hoekdelen. Het werk begint in de ontmanteling van de eerste plank.

5. Spijkeren moet de kap te verhogen tot een hoogte van niet meer dan drie centimeter, in dit geval, in staat zijn om de dekking grootst mogelijke integriteit te behouden.

6. Als u problemen ondervindt met een spijker trekker om de nagels te verwijderen, dan is het veilig verwijderen van het hebt, gebruik dan een beitel.

7. Merk op dat de eerste raad van bestuur, die wordt ontmanteld op de grond zo ver van de ingang van het terrein zou moeten zijn. Daarnaast dient het bestuur verschillende minimale breedte.

8. De technologie van de ontmanteling van de houten vloer wordt opgepakt van de raad van bestuur en het uittrekken van de nagel. Dan, met behulp van een hamer, het is geïnstalleerd op zijn plaats.

9. Aldus worden alle nagels verwijderd, en alleen dan, het verwijderen van de plaat wordt gemaakt van de vloer.

10. Wanneer er een situatie waarin de klauw niet kan worden vastgesteld tussen de wand en de plaat, voor de installatie moeten worden uitgerust met een klein gaatje, welke zal worden geblokkeerd door een plint.

11. Om de volgende platen te verwijderen, herhaalt u procedure.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Als de ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Na bereiding van het substraat en verwijderen van de plint, gevolgd door ontmanteling van de houten vloer. De werkzaamheden moeten worden begonnen met het verwijderen van de plaat, die is verbonden met de wand en tegenover de kamer.

Als de vloer is voorzien van een getrimd board, begint het werk mee. Als de raad van bestuur is geïnstalleerd met behulp van schroeven, vóór aanvang van de werkzaamheden, draai ze met een schroevendraaier. Dit wordt gevolgd door verwijdering van de groef van de plaat, en de vloer kan gemakkelijk worden gedemonteerd in delen.

Meer ingewikkeld proces van ontmanteling van de houten vloer, die werd bevestigd met nagels. Om dit geslacht variant te verwijderen, het uitvoeren van een aantal acties:

 • vind een van de borden, die laatste werd geplaatst;
 • overeenkomstig haar klauwhamer wanneer de nagel te lang is, dan onder de klauw moet ook de bar of multiplex;
 • til de plaat op afstand van de vertraging van 2-3 cm;
 • verwijder de nagel, en installeer de raad van bestuur op zijn plaats, met een hoed op een spijker moeten steken en gescheiden van de vloer;
 • verwijderen uit de klauw nagel, om schade aan de platen onder de nagel trekker houten bekleding geplaatst moet worden voorkomen.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Het proces van het verwijderen van de volgende nagel is hetzelfde als in de vorige instructies. Merk op dat met het oog op het uiterlijk van laesies op het oppervlak van de planken te vermijden, moeten ze stijgen naar de grond voor niet meer dan drie centimeter. Anders zal de raad van bestuur niet geschikt voor verder gebruik zijn.

De band uit de tweede en volgende platen in te stellen tussen de eerste van de platen, waardoor de afstand daartussen. Zo is in de openingen tussen de planken zal klauw passen.

Er zijn situaties waarin de uitvoering van werkzaamheden op de ontmanteling van de platen beschadigd zijn vinger voegen tussen balken. Dit gebeurt in het geval wanneer de boom zijn eigenschappen heeft verloren. Thorns helpen de belasting gelijkmatig te verdelen, terwijl als er een vertraging tussen een bepaalde afstand, kan het krakende onder de houten vloer gebruikt veroorzaken.

Als u nog steeds niet kan schade aan de piek te vermijden, voor de restauratie, lijm of een stuk van de raad van bestuur, die is bevestigd met een kleine spijker. Op hetzelfde moment, zal het uiterlijk van de raad van bestuur hun aantrekkingskracht verliezen, maar de functionaliteit blijft.

Als de installatie van spijkertrekker bepaalde problemen voordoen, gebruik dan een hamer, die hamer klauw in de ruimte tussen de planken. Als de hamer niet helpt, moet u met behulp van speciale apparatuur om een ​​deel van het bord te verwijderen, tegelijkertijd zal het al verwend.

Ontmanteling van de houten vloer met hun handen

Na demontage van de belangrijkste houten vloer, moet het proces van het verwijderen van de ondervloer. Om de vertraging te verwijderen heel goed gebruikte klauwhamer. In geval van schade aan de hand van beton, waardoor het niet nodig om het uit te voeren. Dit proces duurt niet alleen tijdrovend, maar vereist ook speciale apparatuur en vaardigheden om met hem te werken. Daarom, om uit te voeren is het het beste om de diensten van specialisten gebruiken. Op hetzelfde moment, we zijn er zeker contact met verschillende bedrijven en vergelijk de prijzen. De kosten van het werk wordt bepaald door de individuele kenmerken van de ruimte waarin u werkt.

Houd er rekening mee dat het contract voor de uitvoering van deze werken formeel moet worden afgegeven, op hetzelfde moment moet rekening worden gehouden met alle in de kleinste details, tot aan de verwijdering van afvalstoffen. Na demontage van de houten vloer, heeft u de mogelijkheid om een ​​betonnen vloer te bouwen of zet een nieuwe houten vloer, die onderworpen is aan de technologie de installatie en het gebruik, zal u te dienen voor een lange tijd.

Demontage houten vloeren video:


Like this post? Please share to your friends: