Het leggen van parket met zijn eigen handen

Het leggen van parket met zijn eigen handen

Wood floor - is altijd mooi, origineel en warmte. Om een ​​unieke sfeer van comfort te creëren is niet te vergelijken met andere soorten vloeren. Om individuele verfijnde en nobele parketvloer te creëren wordt gebruikt. Parket kan worden gevormd trendy uniek patroon, dat is waarom het is populair zelfs vandaag, ondanks het feit dat het leggen van parket - een complex en tijdrovend. Echter, niet noodzakelijkerwijs de deskundige, na bestudering van de technologie en na alle regels en richtlijnen, al leggen werk kunnen onafhankelijk van elkaar worden gedaan. De taak wordt vereenvoudigd door het feit dat alle moderne parketstroken gemaakt met messing en groefsysteem, die helpt om stevig en parketelementen dichten zonder gaten.

 1. Verdieping van parket - kies hout
 2. Koop een stuk parket - aandacht besteden aan de kwaliteit van de
 3. Technologie leggen parket
 4. De voorbereidende werkzaamheden voor het leggen van de vloer
  • Bereiding van de betonnen basis
  • Het leggen multiplex op de balken
  • Bereiding van een oude houten vloer
 5. Het leggen van parket met zijn eigen handen
  • Methoden voor het leggen van parket
  • Hoe maak je een stuk parket zetten - Milestones
  • Opties voor het leggen van parket
 6. schuren parket
 7. Shpatlevanie en priming van parket
 8. Een autopsie verdieping van ingelegde parket lak of olie

Verdieping van parket - kies hout

De houtsoort is niet alleen de kleuren van de vloer, maar ook de duurzaamheid, zoals verschillende houtsoorten hebben verschillende hardheid en weerstand tegen vocht. Bijvoorbeeld, dennen en andere coniferen niet gebruikt voor parket productie als gevolg van uitzonderlijke zachtheid. Op de grenen vloer, openbaart ook een aantal laklagen, zullen sporen van de hielen en andere scherpe voorwerpen blijven.

De meest voorkomende soorten gebruikt voor vloeren is eik, walnoot, esdoorn, kers, es, beuk en anderen.

eiken parket

eiken parket - een klassieker van het genre. Het is een solide, bestand tegen vocht, heeft een mooi patroon van kleuren die verschillende tinten bruin kan hebben. Het enige nadeel van conventionele eik is dat het donkerder tijd. De rest van zijn optreden op de hoogte. Bij het kopen van eiken parket aandacht te besteden aan de duur van het drogen, versneld drogen optie is niet nodig.

beuken parket

beuken parket Het heeft dezelfde hardheid als die van eikenhout, maar het heeft een glad en zacht warm gelige of roodachtige tint, waarbij gewaardeerd. Beuken - grillige rock. Onder invloed van veranderingen in temperatuur en vochtigheid is gebogen en vervormd, zorgvee en overeenkomstig de optimale bedrijfsomstandigheden voor hen.

Parket gemaakt van esdoorn

esdoorn parket voor het eerst dat het wit lijkt, maar uiteindelijk een beetje geel. Hardheid is niet inferieur aan eik, en in sommige rassen dit cijfer zelfs nog meer. Noteer de droogtijd snel gedroogd esdoornhout vervormt tijd.

cherry parket - bruin met een afstandsbediening schaduw van roze, maar iets donkerder met de tijd. Het heeft een lagere hardheid dan de eik, echter, is heel populair, want het is gemakkelijk te verwerken en trim.

Parket van merbau

Parket van merbau - exotische optie. Het wordt gewaardeerd om mooie patronen in het kader van het vat en een uitgebreid scala aan kleuren - alle tinten van bruin. Merbau niet bang voor water, maar zo vol hars dat het moeilijk te verwerken.

Kies houten parket op basis van de werkomstandigheden in een bepaald gebied. Bijvoorbeeld, kunnen de kersen worden gebruikt in de kamer van de kinderen, in het kantoor van esdoorn, eik en kan overal worden gebruikt. Het is niet nodig om alle parket uitvoeren van de ene soort hout kan worden samengesteld uit rotsen in verschillende tinten uniek patroon.

Koop een stuk parket - aandacht besteden aan de kwaliteit van de

Parket blokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten oplossingen. Bandlengte kan 15-40 cm, breedte van 3-9 cm en een dikte van 1,5-2,2 cm.

Grootte stroken parket

Selecteer het formaat van strips moet gebaseerd zijn op vloeroppervlak: kleine strips zullen visueel verhoging van de kamer, en grote - te verminderen. Vanuit het oogpunt van het stapelen van lamellen maat is essentieel. Als de parketstroken zijn groot is, zal het aantal aansluitingen minder zijn, maar dan zal veel meer eisen aan de kwaliteit van het drogen materiaal. Naarmate de band, hoe lager de elasticiteit.

De optimale breedte van het parket blokken - 5 cm Als u wilt grotere strips te gebruiken, te kopen die insnijdingen hebben aan de binnenkant, zijn ze beter bestand tegen vervorming..

Wat moet ik letten bij het kopen parket:

 • Het vooroppervlak moet vrij zijn van knopen, scheuren en barsten zijn.
 • De toplaag (van boven naar gereedschapverbinding starten) moet voldoende groot zijn. Hoe dikker de slijtlaag, hoe meer tijd parket worden geschuurd en bij te werken.
 • De producten moeten worden gedroogd tot 8%. De droogtijd minstens een maand.
 • Het is noodzakelijk om de kwaliteit van de dronken tand en groef te controleren. Het volstaat een 4-voudige de rechte haken. Als de banden eenvoudig worden verbonden en daartussen gevormde hoeken van 90 ° zonder scheuren en gaten, dan is het systeem tand en groef nauwkeurig gevormd.
 • Filterstroken in de richting van de snede, de aanwezigheid van spint, knopen en vuil.

De meest duurzame en waardevolle zijn strips van de zogenaamde radiale snijden, dat wil zeggen, stroomt langs. Kenmerkend is de rechte lijnen op het oppervlak, uniforme kleur. Radial klasse vloeren duurder dan andere rassen.

Technologie leggen parket

Alle werkzaamheden aan het leggen van een parket pas beginnen nadat de voltooide plafond en wandafwerking, het leggen communicatie en testen op lekken. Bij de werkwijze van het leggen van parket moeten voldoen aan bepaalde indicatoren van vochtigheid en temperatuur. Dus de restvochtigheid van de wanden niet hoger dan 6%, vocht geslacht - niet meer dan 5% relatieve vochtigheid 35-60%. Optimale temperatuur - 18-23 ° C

Indien deze voorwaarden volgen zal leiden tot vervorming van de coating. Als gelegd parket bij hoge snelheden van vocht, het zwelt en getypte vocht. En als al het werk zal eindigen, uiteindelijk het droogt, zal "verschrompelen" en zullen er gaten tussen de matrijzen. Fix het veel moeilijker en duurder dan om alles te doen vanaf het begin.

Het oppervlak waarop wordt gestapeld blok parket moet volkomen glad zijn, de maximale fout van 1 mm per 1 m2.

Technologie leggen parket

Technologie leggen parket Het omvat de volgende fasen:

 1. Reparatie van de oude betonnen vloer, indien nodig.
 2. Waterdicht maken van betonnen sokkel.
 3. Gieten egalisatiechape 4-5 cm dik. Of leggen lag voor een houten vloer.
 4. Priming de balk onder het kleefmiddel.
 5. Bonding watervast multiplex aan de dekvloer of de bevestiging van multiplex te balken.
 6. Lijmen en spijkeren een multiplex vloer.
 7. Schuren parket oppervlak.
 8. Shpatlevanie parket.
 9. Priming parket onder een vernis.
 10. Autopsie parketlak van 3-9 lagen.

Al deze maatregelen moeten worden gevolgd, anders uiteindelijk parket ssohnetsya zal beginnen te kraken of vallen weg helemaal.

De voorbereidende werkzaamheden voor het leggen van de vloer

De bereiding van een stevige, vlakke ondergrond, misschien wel een van de belangrijkste taken in parket leggen. Uit de kwaliteit van het oppervlaktewater sluiting zal afhangen van de duurzaamheid van de coating als geheel. De kosten van het leggen van parket, indien u deze in gespecialiseerde bouwbedrijven zijn in het algemeen geen deel uit van de basis voorbereiding.

Bereiding van de betonnen basis

Bij het leggen van vloeren zal worden gemaakt op de betonnen vloer, het eerste wat moet worden waterdicht. Hiervoor plaatoppervlak moeten Superdiffuzionnaya membraan of folie 200 micron liggen. Verbindingen die met de foliebaan overlappen 15-20 cm en constructie zijn gelijmd tape. Aan de wand begint waterdicht film op 10-15 cm en tijdelijk bevestigd op het met plakband.

Dan is het noodzakelijk om de egalisatiechape, die ook als een basis voor bevestiging multiplex dienen vullen. De dikte van de dekvloer dient 4-5 cm Benodigde Gecontroleerde horizontale en bekledingsgebreken -. Putjes, holtes en andere hoogteverschillen.

Belangrijk! Vóór aanvang van de werkzaamheden de volgende band volledig droog zijn. Het duurt ongeveer een maand of twee. Haast je niet en blijven werken aan het leggen van de parket, als het hout een vocht zal trekken uit de dekvloer, en het zal leiden tot de onvermijdelijke stammen.

Wanneer de dekvloer droog is wordt het oppervlak bedekt met speciale primers die de hechting van het uit te breiden met het kleefmiddel en tegelijkertijd handeling waterdicht.

Het leggen multiplex op concrete basis voor parket

Vervolgens wordt watervast multiplex genomen een dikte van 12 mm wordt gesneden in vierkanten van 50x50 cm of 75x75 cm.

Functie watervast multiplex onder de eendelige pakket:

 • Beschermt vloeren van krimpvervorming.
 • Ideaal levels het oppervlak.
 • Het dient als isolatie en geluidsisolatie deel.
 • Het zorgt voor stevigheid.
 • Het dient als basis voor de vaststelling van vloeren planken. Indien de vloer rechtstreeks in het vulmateriaal gelegd, kan de breuk als gevolg bovenvel koppelstukken wegvallen. Multiplex houdt ze ook stevig.

Belangrijk! multiplex dikte moet minder zijn dan 5 mm parketstroken. Maar om de platen minder dan 12 mm is onpraktisch te gebruiken, ze niet hun taken uit te voeren. In een dergelijk geval kan worden gelegd in twee lagen multiplex, vrazbezhku.

Verdere ondervloervlak ingesmeerd met lijm op multiplex kwadraten stevig vastgedrukt plug-spijkers of schroeven. Tussen vierkanten multiplex noodzakelijkerwijs reactie minimaal 1-1,5 mm gap vervorming van de vloerdelen kan, indien fineer begint uit te zetten.

Het is ook belangrijk om een ​​spleet tussen de wand en multiplex reactie 2 - 3 mm, zal een beweging gewricht. De spleet kan speciale wiggen dat de spleet niet wordt verschoven voegen.

Het leggen multiplex op de balken

Niet per se bevestigd multiplex betonnen voet, kunt u de oude te maken - op de vloerbalken. Je hoeft niet eens naar de betonnen voet uit te lijnen. Het volstaat waterdicht, verspreid een waterdichte film.

Waterdicht vloer op balken

Dan de gestapelde blokken in stappen van 35 -. 40 cm De vertraging kan worden toegepast als een houten 50x50 of 50x80 mm. Vastgemaakt aan de vloerbalken met behulp van hoeken en pluggen. Bij de werkwijze van het leggen van de vertraging is noodzakelijk opdat hun oppervlak vormt een vlak oppervlak. Daartoe kan de lokale hoogteverschillen van de betonnen voet een houten podstavochki leggen of snoeien overbodig.

Het leggen multiplex op de balken

Wanneer de logs zal worden uitgerust, genageld multiplex. Glue is niet al in gebruik is hier, net schroeven. Stap bevestiging multiplex pleinen logs 10 -. 15 cm genageld triplex noodzakelijk niet alleen aan de randen, maar in het midden van logs. De tussen elk vierkant is ook vereist.

Bereiding van een oude houten vloer

Voor het leggen van de vloer in de oude houten vloer moet worden gecontroleerd op bruikbaarheid. Nergens is er mogen geen krassen, dips of andere gebreken. Indien echter, is er zoiets als dit, moet u gedeeltelijk worden gedemonteerd en gerepareerd de vloer balken. Na voltooiing van de renovatie van een oude houten vloer oppervlak is gepolijst. Leggen parket kan direct worden gemaakt op de houten ondergrond zonder multiplex.

Het leggen van parket met zijn eigen handen

Het werk aan het leggen van het parket zijn zeer verantwoordelijke, kunnen we niet haasten, waardoor de reparatietijden. Het is beter om een ​​pauze of twee dagen per week duren, dan dan al het werk opnieuw te doen. Omdat één fout - en dat alles in de afvoer deksel.

Methoden voor het leggen van parket

parket leggen technologie gaat stapelen op verschillende manieren:

 • Zwevende legwerkwijze.
 • Tot op het parket lijm.
 • Het leggen van bevestigingsmiddelen spijkers of schroeven.
 • Tot op het parket lijm en spijkers of bevestigingsschroeven.

Drijvende methode van het leggen van parket

zwevend stapeling omvat vaststelling parketblokken alleen met elkaar door middel van tand- en groefsysteem. Anderszins, zijn ze niet op de grond bevestigd. Voor dergelijke vloer niet beet, onder lag geluidsisolerend materiaal, zoals kurk. Verankerd wijze parket blokken zijn vrij uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur en vochtigheidsgraad. Zwevende vloer te repareren - het volstaat om het te onderzoeken en ging weer liggen. De sterkte van dergelijke bekledingen zeer twijfelachtig genoeg één gereedschapverbindingen loskomen, de gehele vloer begon kromtrekken en vervormen.

Leggen parketlijm

Parket perceel hechtmiddel Het wordt beschouwd als duurzamer, maar minder te onderhouden te zijn. De basis plentifully ingesmeerd met lijm, vervolgens gestapeld parketiny combineert tand- en groefsysteem. Een dergelijke methode wordt moeilijker en duurder vanwege kleefstofstroming.

Parket leggen op lijm en spijkers

Het leggen op het parket lijm met bevestigingsmateriaal nagels of schroeven - de meest duurzame en populaire methode. Dergelijke vloer is bijna niet onderworpen aan vervorming als ze worden gedwongen alzijdig. Maar op hetzelfde moment te herstellen dergelijke vloer niet meer werken. Alle hoop voor een lange levensduur.

Hoe maak je een stuk parket zetten - Milestones

Tekening op de grond bleek glad en mooi, is het raadzaam om het te tekenen op papier. Het is belangrijk om rekening te houden met de exacte afmetingen van de ruimte en vloeren planken. Wanneer plotseling een tekening wordt verkregen, dat elk aantal geen geheel getal is, moet de patroon worden vernieuwd zodat de randen van de kamer waren rijen snijden, maar recht door het midden.

Begin het leggen van parket is ook afhankelijk van het ontwerp. Neem het voorbeeld van de "visgraat".

 • Ten eerste, merken wij de kamer, het vinden van het midden ervan. In het midden van de kamer van muur tot muur stretch koord, waar zullen we ons richten.
 • Neem twee parket blokken en sluit ze als "visgraat", het plaatsen van tand in groef. Op de tong wordt groove en lijm aangebracht op de einden van de stroken.
 • Toen we jas met lijm multiplex base, variërend van de muur. Met behulp van een lijmkam.

Leggen parket op majachnye koord

 • Aanbrengen van een "majachnuju kerstboom" naar de multiplex zodat de linkerrand van de stroken gedrukt aan op de basis en bars rechterrand rustte op het koord.
 • Druk de riemen om de multiplex om zo de overtollige lijm knijpen.
 • Vervolgens verankeren band spijkers of schroeven, schroeven ze in de sponningstrippen bij 45 ° en utaplivaja motorkap. Op de balk 40 cm lengte moet ten minste twee schiethamernagels.

Belangrijk! In het proces van het leggen van de master moet zitten dus dat de spijkermat hem gevestigd.

Het leggen van parket - de eerste rij van sparren

 • Verdere stroken gelegd op het monster. Multiplex basislaag plakstrips van de breedte, dikte van 1-1,5 mm.
 • We de balk door deze in het einde en een longitudinale groef van het vorige, een rubberen hamer bereiken. Bevestigingsschroeven in de groef.

leggen parket

 • Eerste serie gelegd op het model van de "vuurtoren kerstboom" aan de linker en de rechter planken.

Leggen parket visgraat - het midden van de kamer

 • Zet vervolgens een aantal bars aan de linkerkant van "vuurtoren kerstboom", dan rechts. Etc., handelen uitstrekt het leggen zone, totdat we de wand bereiken.
 • Knelpunten in de buurt van de muren vul het op maat gesneden bars.
 • Tussen de wand en de laatste rij parketplanken voegen wiggen een spleet van 2-3 mm.

Alle extra werk kan ten minste een week later worden uitgevoerd, de lijm zou wel opdrogen. Hoewel sommige experts raden om te wachten zes maanden, dan is het parket strips zelf zijn definitieve positie in te nemen.

Opties voor het leggen van parket

Parket goed, dat deze in verschillende patronen kunnen worden geplaatst, met lamellen in verschillende hoeken en in verschillende volgorden.

Opties voor het leggen van parket

"Deck" - de makkelijkste manier om het stapelen. Stangen exact parallel aan elkaar, met een offset van 1/3 of halve bandlengte. De eerste strook is gelegen nabij de wand, voor een goede pasvorm daaruit een doorn afzagen.

"Visgraat" - stroken zijn verbonden onder een hoek van 90 °. een langszijde een tweede - - een smal uiteinde aan de strippen moeten beide cleat zijn. Er moet ook twee groeven aan weerszijden. Deze stapeling is vrij ingewikkeld, omdat de serie die nodig zijn om perfect uit te lijnen is.

"Squares" en "netwerk" gevormd vrij gemakkelijk. Eerst 2/3/4 parketstroken worden gestapeld en aan elkaar gehecht, daarna de andere band verbonden 2/3/4, maar loodrecht op de eerste gestapeld. Dus afwisselende rijen, wordt organisch geometrisch patroon.

"Vlechten" met inserts uit verschillende houtsoorten.

leggen parket

"Diamonds" gestapeld van origineel diamantvormig parketstroken.

"Sheremetyevo Star" ingedeeld twee soorten rechthoekige strips en schuin ruitvormig.

Naast de bovenstaande opties bestaan ​​combinaties daarvan met verschillende figuren en tekeningen.

kunst parket

Op het leggen van parket prijs is afhankelijk van de versie strips lay-out. De meest eenvoudige lay-out van "Deck" is de moeite waard 7,5-8 USD per 1 m2, "visgraat" kost USD 9 per vierkante meter, en artistieke parket kost van 17 USD tot 35 USD en nog veel meer. Al deze prijzen zijn exclusief voorbereidende werkzaamheden en nabewerking - schuren en lakken. De gemiddelde kosten van het leggen van parket met het polijsten en lakken is 17 USD per 1 m2.

schuren parket

schuren parket

Slijpen is noodzakelijk om het oppervlak vlak te maken en te verwijderen defecten die tijdens het werk. Slijpen kan speciale grinders of conventionele molen te produceren met een cirkel van nazhdachki. Natuurlijk variant sander grotere voorkeur, en de stof minder.

De eerste en tweede keer malen wordt uitgevoerd -Grofkorrelig, naar de grote hobbels te snijden. Derde keer - fijne korrel, gladde oppervlak te verkrijgen en verwijderen ruwheid, die na de eerste resurfacing. Daarna moet de vloer grondig worden gestofzuigd, verwijder alle fijn stof.

Shpatlevanie en priming van parket

Shpatlevanie parket

Zashpatlevat niet dat alle scheuren in de grond, zelfs als er geen zichtbare grote gebreken. Speciale stopverf voor hout pan gehakt over de hele vloer, vulde de scheuren en onregelmatigheden. Na drogen moet de vloer worden geschuurd opnieuw fijnkorrelig en verwijdert overtollige stopverf. Dan weer, de vloer schoner. Om de hechting aan de vernis parket te verbeteren en tegelijkertijd ervoor zorgen dat de lak niet diep doordringt in de structuur van het hout oppervlak oshpatlevannogo parket vloer is bedekt met primer.

Een autopsie verdieping van ingelegde parket lak of olie

lakken parket

De lak beschermt het hout tegen vocht en tegen mechanische impact. Totaal laklagen op de vloer kan van 3 tot 9. Laminaat de diepere verkregen beeld. Lakroller wordt aangebracht op het gehele oppervlak in een keer, en laat de vloer droog en 24-36 uur. Voer lakken werken moeten in een schone, zachte schoenen.

Belangrijk! Terwijl lak droogt, kun je niet de ramen open opengelaten deuren, zet airconditioning, ventilatie of andere middelen om een ​​ontwerp te verschaffen. Varnish moet zo veel windstille omstandigheden te drogen.

Alle volgende laklagen worden ook toegepast bij intervallen op de wals gedroogd 24-36 uur elke laag. De laatste laag moet drogen voor minstens een week, dus voor hem was het mogelijk om zorgvuldig te lopen, en zet ze in de kamer kan worden geleverd pas na minstens een maand, of zelfs twee.

Parket lak is glanzend en mat. glanzend Het maakt schijnen de vloer, waardoor de kamer licht en benadrukt de figuur. matte lak wordt gebruikt om de helderheid van het patroon op hout en comfort te reduceren tot een warme sfeer.

4 keer - het leggen van parket kan duurder zijn dan het leggen massief houten vloer is ongeveer 2 zijn. Maar de coating zal meer geavanceerde en duurzaam, en minder risico van kraken zijn. De sleutel tot succes in het creëren van een mooie prestigieuze parket - geduld wizard.


Like this post? Please share to your friends: