Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Postaja sestavni del vsakdanjega življenja povprečne družine, klimatske naprave učinkovito spopadati s poletno vročino, polnjenje hišo poživljajoče hlad in ogrevanje prostora med hladno sezono. Brez težav in neprekinjeno delovanje vsakega modela klimatske naprave, ki temelji na pravilno in redno nego, kot tudi temeljito čiščenje od možne kontaminacije.

vsebina:

 1. conditioners onesnaževanja: vzroki in posledice izobraževanja
 2. Metode in pogostost čiščenja klimatsko napravo
 3. S čiščenjem z notranjim gospodinjski klima enota
 4. Očistite filter klimatske naprave
 5. Čiščenje toplotnega izmenjevalca v notranjo enoto
 6. Nadzor nad normalizirano uhajanje freon
 7. Samodejno čiščenje klimatske naprave
 8. Sezonsko priprava naprava
 9. naprava za čiščenje: Nasveti
 10. Čiščenje klimatske naprave sami: youtube video

conditioners onesnaževanja: vzroki in posledice izobraževanja

Vsakodnevno delo naprava je povezana z gibanjem ogromnih količin surovega zraka, ki tvorijo kontaminacijo zunanjih blokov in zunanjo napravo, in povzroči nastanek neprijetnih vonjav in hrupa med delovanjem. Poleg tega so enote so neprestano v stiku z kondenzirane vlage, in zato pravočasno čiščenje in vzdrževalna dela izvedena tako samostojno in s pomočjo strokovnjakov, morajo imeti redne in zavezujoče.

Če želite izvedeti, kako pravilno izvesti postopno razkuževanje sam klimatska naprava, smo podrobno opisati v tem članku.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

V nasprotju z drugimi gospodinjskih aparatov, ali je televizija ali mikrovalovna pečica, vse spremembe, ki se odvijajo v klimatsko nevsiljiv in ponavadi postopoma kopičijo. Vendar pa je dosegla kritično raven, negativno vplivajo na kakovost hlajenje / ogrevanje zraka v zaprtih prostorih.

Med dejavniki, ki neposredno vplivajo na raven klimatizacijo obrabe in stopnjo umazanosti, lahko varno opredelila:

 1. stopnja onesnaženosti zraka;
 2. vlažnost;
 3. višina nad tlemi dajanje klimatsko napravo.

Znano je, da so klimatske naprave, nameščene v prostorih v višjih nadstropjih (tla 12-15), "pogoltniti" bistveno manj prahu, kot tukaj, njegova koncentracija doseže svoj minimum. Največja količina prahu opazili v bližini avtoceste, industrijskih obratov in gradbiščih. To je nemogoče, da ne, da se spomni, da topol prah - najhujše sovražnike klimatskih naprav v gospodinjstvu: najmanjši delci nabirajo na zunanjo enoto na radiator plavuti, s čimer se zmanjša učinkovitost izmenjave toplote med hladilnega zraka in potrebnega plina v sistemu. Nonproduced čiščenje zraka naprava enote v tem primeru lahko vodi do povečane temperature hladilnega sredstva, znatno povečanje obremenitvi na kompresor, in zato začne naprava za nošenje.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Zelo prepričljiv argument v prid skrbno vzdrževalna dela, je dejstvo, da je zamašen filter - je najbolj priljubljen habitat klopov in drugih parazitov.

Končno, lahko zadnji argument za pravočasno zdravljenje domačih klimatskih naprav služi kot nastanek nevarnih plesni in gliv. Tako poseben blok-naseljenec enota skupaj z prekomerne vlage vsebuje prašne delce in umazanijo spere iz zvočila. To lahko privede do vztrajne blokade kanalizacijske cevi, ki jih je treba odvaja skozi kondenzata. Pojavile blokade bo zamuda odvajanje kondenzirane vode v kanalizacijo - zdaj bo kopičijo na površini zunanje enote in jim slediti vse možne luknje v delovne opreme. Povečane vlažnost ustvarja ugodne pogoje za hitro razmnoževanje mikroorganizmov in nevaren za zdravje glive. Kot posledica tega hitre rasti dobesedno nasičen z zračnim smrdljivega plesni.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Torej, če je po več letih neprekinjenega in nemoteno delovanje klimatske naprave opazite:

 1. močan vonj po začetku;
 2. izhajajo iz notranje enote med delovanjem opreme;
 3. glasen hrup in pokanje, skupaj z vključitvijo v omrežne opreme,

ki jih je treba takoj izvesti čiščenje klimatske naprave z rokami ali uporabljajo storitve strokovnjakov, ki proizvajajo čiščenje Klimatska naprava po sprejemljivi ceni.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Metode in pogostost čiščenja klimatsko napravo

Za čiščenje zraka porabi vsi modeli klimatske naprave so opremljene z zmogljivim sistemom za filtriranje, ki vodi do zamašitve aparatov in zmanjšanje rasti produktivnosti v svojo porabo energije, lahko negativno vplivajo na delovno dobo klimatske naprave.

Takšne neprijetne posledice, se je mogoče izogniti, če se redno izvajajo preventivne ukrepe za čiščenje notranje in zunanje klimatske naprave enoto. To je treba storiti vsaj 2-krat na leto:

 • pred začetkom obratovanja v spomladi;
 • v jesenskih mesecih, preden gredo v načinu izven sezone.

Previdno težijo klimatsko napravo, boste dovolite mu, da se popolnoma razvijejo svoje življenje, in to je 7-12 let, mimo potrebo po dodatnih popravil.

Tako, klimatska naprava združuje notranje in zunanje enote, ki so v hudi stiski pravočasno in temeljito čiščenje.

S čiščenjem z notranjim gospodinjski klima enota

Najpogosteje potrebuje temeljito čiščenje notranje enote sistema delitve. Vizualno filtra notranja enota spominja fino mrežico razporejen pod prednjo ploščo, skozi katerega je mogoče zračni tok vstopi v instrument. Zajame najmanjše delce prahu iz sistema zračnega filtra ščiti ohišje, in njenih posameznih elementov klimatske naprave, zlasti radiator.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Najprej odprite zgornji pokrov naprave, se odstranijo zgornji filtre zraka in jih namočite za nekaj minut v topli milnici, dokler umazanije in maščobe, ne odstopajo od zaslona filtra. Naslednji korak bo čiščenje vrtečega ventilatorja, ki je posebno kolesce destilirano tok hladnega zraka iz domače klimatsko napravo v prostoru. Med delovanjem na lopatice bo drzen napad in prah, tako da, če še niste bili pozorni na čiščenje valja, je verjetno, da so rezila zamašena in praktično ni ujet zrak, ki vodi do zmanjšane učinkovitosti.

Kako čiščenje lopatic? Za učinkovito rezilo čiščenje uporablja milnico in po nekaj minutah delovanja klimatske naprave, pred preprogi filma kot iz vtičnice bodo odpotovali kontaminacijo.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Po nekaj minutah delovanja in izklop rezila za čiščenje zraka naprava s čopičem namočeno v raztopini mila, do popolne odprave blatu.

V zadnji fazi je očiščena ventilacijske luknje, razporejene v zgornjem pokrovu. S temi luknje pretok zraka prehaja v notranjo enoto. V tem čiščenje in vzdrževanje notranje enote je končana.

notranja enota filtra je priporočljivo, da opere vsaj 1 krat v 2-3 tednih. Vendar, če je naprava v interakciji s precej onesnažen zrak, se pri pranju bolj pogosto, saj mora filter vedno čist.

Notranja enota nepravočasno umik filtra lahko povzroči:

 1. Znižanje piha hladilnika blok notranja naprave;
 2. znatno zmanjšanje kakovosti zraka v hladilnem prostoru;
 3. kršitve načina delovanja hladilnega sistema klimatske naprave. Rezultat bo pokrita z ledom bakrenih cevi, je klimatska naprava izklopljena in kdaj ne stali led začne kapljati na površino tal;
 4. možnost kontaminacije drenažni sistem. Bilančni filter prah bodo kmalu začeli zbirati v kosih, pri čemer se bo tekočina izhajajo iz potoka naprave;
 5. težavnost zdravljenja manipulacijo v prihodnosti. Prej ali slej bo prineslo čiščenje filtra, vendar se nabrali plast umazanije in prahu na plastiko precej zaplete postopek bo moral poklicati mojstra.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Očistite filter klimatske naprave

Delo na statičnem učinka, naj bi zračni filtri sistemov delih notranjih enot je treba očistiti vsaj 1-krat na teden, kot celo majhno količino prahu ali blokad postala resna ovira za normalno delovanje filtra.

Omeniti je treba, da se garancija ne vključuje dela skrbi za filtracijo klimatske naprave, zato so morali pripraviti sami.

Čiščenje toplotnega izmenjevalca v notranjo enoto

Dogodki za nego in čiščenje toplotnega izmenjevalnika potekajo vsaj 1-krat na leto, sledite naslednjim korakom:

 1. Odpri in previdno odstranili sprednjo rešetko;
 2. s sesalnikom ali krtačo z podolgovato ščetinami Znamka čiščenje toplotnih izmenjevalnikov plavuti s. Delo je treba opraviti nežno in počasi, saj lahko poškodujejo toplotni izmenjevalnik ali poškodoval roko.

Nadzor nad normalizirano uhajanje freon

Normalno delovanje klimatske naprave omogoča iztekanje freon 6-8%, kar je posledica določeno metodo povezava cevovodov split sistema. Da bi se izognili kritično padec ravni Freon pušča treba redno napolnim freon, vendar bi to zahtevalo posebno opremo, znanje in izkušnje strokovnjakov. Poudariti je treba, da se lahko uhajanje hladilnega vpliva delovanje klimatske naprave.

Med freon je mogoče opredeliti značilnosti uhajanja:

 1. kompresijske zaledenitev pribor (odseki vezni bakrene cevi);
 2. sprememba temperaturne razlike na vhodu in izhodu iz notranje enote opreme lahko povzroči poškodbe na klimatsko napravo.

Vsi zgoraj navedeni ukrepi za čiščenje klimatsko napravo, po želji, lahko so sami ali izkoristite specializiranih storitev družbe, zaposleni od tega:

 • ima profesionalno opremo in orodja,
 • bo lahko kompetentno opravljati notranje enote čista,
 • imajo zunanji preprečevanje enote,
 • preuči stanje drenažni sistem in radiator,
 • odpravo napak,
 • dopolnitev balzam freon.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Pri svojem delu, mojster uporablja posebne spojine in kemikalije, da se odstranijo vse vrste umazanije.

Samodejno čiščenje klimatske naprave

Trenutni modeli klimatskih naprav gospodinjskih zdaj z dodatnimi funkcijami, ki zagotavljajo nemoteno delovanje opreme in opravljajo samodejno čiščenje. Osnovni princip njihovih dejanj - v stanju mirovanja pretok zraka teče skozi sistem za sušenje klimatska naprava toplotni izmenjevalnik in notranjih elementov.

V nekaterih modelih čiščenja uporabimo ionski zraka: Zahvaljujoč posebno ionov naprave za kisik ali dušik vežejo na delce prahu, polnjenjem. Takšne zaračunane mikrodelci zlahka ujela zbiralec prahu. V drugih modelov ionizirani megle, sistem večstopenjske filtracijo in zračno ionizacija, ki omogočajo, da se odpravijo neprijetne vonjave.

Ampak, če je klimatska naprava opremljena z vgrajenim senzorjem na dotik, bo oprema neodvisno nadzoruje sestavo zraka in v pravem trenutku, da se začne samočistilni sistem. Seveda, take uporabne funkcije olajšajo življenje ljudi, saj zagotavljajo visoko kakovost pretočne zmogljivosti čist zrak, vendar je treba razumeti, da nobena od opreme ne more odstraniti filter iz notranje enote in sperite z vodo.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Sezonsko priprava naprava

1. Kuhanje split sistem za poletno sezono. Pred začetkom poletne sezone, strokovnjaki priporočajo, da čiščenje klimatske naprave uparjalnik in toplotni izmenjevalnik zunanje enote in preverite delovanje naprave v vseh panogah. Ne smemo pozabiti, da deluje ta kompleks, ki niso vključeni v garancijskega servisa, tako da izvajajo sami ali s pomočjo visoko specializiranih mojstrov.

2. Kuhanje klimatska naprava za zimo. Mnogi proizvajalci ponujajo modeli klimatskih naprav niso namenjeni za delovanje v težkih delovnih okoljih. Povprečna temperatura split način sistem tega tipa je -3 ° C Nižje temperature bo bistveno otežilo delovanje kompresorja in lahko povzroči ledu na drenažni sistem. Nastali led vtič lahko povzroči zbiranje kondenzata, ki po 30-40 minutah po začetku hlajenju, bo naprava izhajale iz notranje enote.

Pripravite ali prilagoditi, da se delo v zimskem času lahko popolnoma koli klimatska naprava. V tem prilagoditev obsega insercijo posebne naprave, ki je odgovoren za segrevanje ohišju kompresorja in mehanizem regulacije vrtljajev zunanjo enoto. Namestitev je mogoča "toplo" drenaža. Prilagoditi tako, da bo model klimatska naprava deluje vse leto.

naprava za čiščenje: Nasveti

1. Uporabite posebna orodja za čiščenje klimatskih naprav:

 • Posebno krtača - glavnik s šobo za radiator, kondenzator;
 • čiščenje spray antiseptično razdvojiti sistemov, ki učinkovito odstranjuje maščobo in druge vloge in čiščenje kondizionera tekočine;
 • mehke in dobre vpojne kontaminacija kapljanje tkanina tkanina med pranjem;
 • sobna temperatura vode in mila za pranje filtrov.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Poseben čopič lahko učinkovito odstrani prah, kosmiče, drevesa, žuželke in druge majhne smeti iz naprave radiator. Klinčki na delovno površino prosto fit med pakiranje radiatorja, ne da bi jo poškodovali. Poškodovane radiator plavuti lahko poslabšajo prehod zraka skozi njo, in hladilne tekočine (freon) ne bodo mogli, da se ohladi na izračunanih vrednosti. Torej, prisotnost krtačo in točnost mojster v tem primeru ne bo odveč.

Ko kupujete, poglej za krtačo z odstranljivimi šobami - so kompaktna in lahko učinkovito čiščenje naplavin iz letvic.

Po končanem čiščenju sistemi za filtracijo klimatske naprave uporabljati čiščenje spray sistema delitve. Z dezinfekcijo in razkuževanje ukrepe, bi posebni agent storiti tudi z maščobami, smole in katrana.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Pred antibakterijsko čiščenje tkanin, ki so razporejeni po napravi in ​​spray vsebino radiator v klimatsko napravo tako dolgo, dokler se ne začne kaplja na tla. Po nekaj minutah, postopek ponovite. Z mehko krpo, da odstranimo sestavek prevlečen z lupino in cevi.

Ne pozabite, da ne obrišite radiator! Lahko nesreči tiho Ziv ali pokvari nadev, naj presežek spray bo možganov sami.

2. Vzdrževanje zunanje enote zahteva posebne spretnosti in kvalifikacije, in dostop do enote za okno ali balkon je zelo težko in nevarno;

3. Po nakup in namestitev klimatske naprave se ukvarja s sklenitvijo pogodbe o službi;

4. Prvi 2-3 čiščenje notranje enote zaupa umetnost - ki jih proizvajajo čiščenje uparjalnikov, medtem ko njihove izkušnje in znanje, da vam v nadaljevanju lahko koristni;

5. ob prvem znaku nestabilno delovanje naprave, ga izklopite in se obrnite na servisni center, kjer bo osebje opravlja klimatsko napravo čisto po dostopni ceni.

Čiščenje klimatske naprave z lastnimi rokami

Med takimi lastnostmi:

 • zmrzal na bakrenih cevi;
 • pretok vode iz notranje enote;
 • znatno zmanjšala zračno hlajenje;
 • Delo je skupaj s sistemom delih ali drugih sumljivih prasketanje zvokov.

6. ne vključujejo omrežne opreme brez kompleksnih prilagajanje nizkih temperaturah pri nizkih temperaturah;

7. Upoštevajte vsa pravila delovanja in nasvete za vzdrževanje klimatske naprave, in da vam bo služil mnoga leta.

Čiščenje klimatske naprave, ki ga sami: Video


Like this post? Please share to your friends: