Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

Projekt je v pripravi pred začetkom kakršne koli gradnje. Ne glede na to, ali je velika država koča ali kmečka hiša skromen velika, so vsi načrti in sanje spoznal na papirju prvi. Z razvojem projekta podeželske hiše dokaj natančno izračuna celotnih stroškov materiala in dela, kar bo dokončanje gradnje na urnik in uživa življenje v novi hiši.

vsebina:

 1. Faze razvoja projekta zasebni hiši
 2. Razvojni projekti hiš in koč
  • Ustvari idejno zasnovo
  • Razvoj oblikovanja projekta apartmajski hiši
 3. Kaj iskati v razvoju posameznega projekta doma
 4. Značilnosti razvoja lesene hiše projekta
 5. Program za razvoj house projekt

Do danes je veliko število podjetij, ki zagotavljajo storitve za izračun posameznih projektov ali prodaja pripravljen. Vendar pa so cene zelo visoke, in večina samozastroyschikov poskušajo prihraniti denar, ne da ga velik pomen. Seveda se lahko razvije projekt doma in sami, vendar je potrebno vedeti, kaj točno je treba pozoren.

Faze razvoja projekta zasebni hiši

Pred delajo neposredno na projektu doma, morate določiti namen hiše.

 • Bo to poletje koča, ali zgradili trdno hišo za uporabo skozi celo leto.
 • Število stanovalcev. Izračuna število sob za družinske člane, pa tudi upoštevati, in tiste, ki se bo na obisku doma na kratke obiske.

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

 • Za odločitev o prisotnosti drugih zgradb na mestu. Ali bo ločeno garažo in število strojev je zasnovana, kraj, kjer se kadi, vodnjakov, greznic in drugih predmetov, ki vplivajo na velikost hiše in njeno optimalno lokacijo na spletni strani.

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

 • Na lokaciji v hiši bo vplivala in življenja svojih lastnikov. Želijo ustvariti intimno bivalni prostor, zaprto pred radovednimi očmi, hišo na začetku mesta, jih blokira dvorišče. Ali pa obratno, je premik v globino, odpira na ogled lepa fasada in urejeno krajino.
 • Prisotnost pobočju na študij mestu in geodetskih bo tudi svoje prilagoditve.

Vse to je treba upoštevati, in na podlagi podatkov, pridobljenih razvija splošnega načrta mesta. S to izkazalo tudi prihranek časa in denarja. Osredotočanje na označevalni takoj pripravili parkirišče, ki je vgrajen v greznico, je dobro vrtati, in tako naprej. D.

Razvojni projekti hiš in koč

Zdaj doma fazi razvoja projekta se začne. Že znana po približni velikosti in lokacije na mestu.

Ustvari idejno zasnovo

Osnutek projekt za moč, da bi sami, in v skladu s strokovno arhitekt mu naredi načrt, idejni, prostorsko in stilistične rešitve.

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

Te risbe vključujejo razvojni načrt, streho in tla v hiši. Prav tako prikazuje videz fasade, vzdolžni in prečni prerez stavbe. Treba je tudi opozoriti, od tistega, kar materialov je hiša zgrajena, projektnih lastnosti vseh elementov. In na podlagi podrobne zasnove ustvarja dela, ki bo vodil tudi gradbeniki.

Razvoj oblikovanja projekta apartmajski hiši

Arhitekturno faza oblikovanja

Arhitekturna zasnova je ena izmed najbolj prijetnih trenutkov v načrtovanju hiše. To je sestavljen lokacijo vseh prostorov in njihove velikosti, premišljena več prostora, kot tudi oznake za kraj, kjer se nahaja okna in vrata.

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

V tej fazi se upošteva material, iz katerega je zgrajena hiša. Na to je odvisno od debeline sten, velikost oken in vrat, naklon strehe. Rezultat je niz risb s pojasnilom. To lahko storite vse, kar je z roko na papirju ali s pomočjo posebej zasnovan računalniško programsko opremo. Za več informacij o njih bodo razpravljali v nadaljevanju.

Konstruktivna faza oblikovanja

V tej fazi smo izračunali vse elemente hiše. Kakšen temelj za uporabo in kako ga pokopati. Kaj storiti, "torto" iz stene, so talne plošče izbrano, izračunano lokacijo Rafter in prisotnost dimnika. Kot rezultat, ustvaril vrsto načrtov za gradnjo sten, z načrtom strešnega sistema, talne stopnic, preklade, tramovi in ​​tako naprej. D. Vsi materiali morajo biti natančno preračunano, tako da lahko kupite vse potrebne količine se naenkrat.

Inženiring projektov

To je pomemben del, ki ni vedno mogoče izpolniti v tlorisu, vendar ni uspelo zgraditi kakovostno hišo na ključ brez njega. Vključuje izračun in oblikovanje kanalizacijskih sistemov in oskrbe z vodo, prezračevalnih sistemov, ogrevalnih krogov in električne opreme.

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

Projekt mora vsebovati fazah dela na polaganje komunikacij, ki so potrebni za podporo življenje. Delovni osnutek vsi podatki, navedeni v podrobnosti o stavbi za oblikovanje zmogljivosti električnih napeljav in ozemljitve sistema za zaščito pred strelo. Poseben razdelek je vstopil v namestitev varnostnega sistema doma.

Projektiranje hiša

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

To je v končni fazi oblikovanja. To je opredeljeno barvno shemo fasade, strehe, stene in notranjo opremo. Priporočljivo je, da razmišljajo v fazi načrtovanja in slogovne oblikovanje prostorov, razporeditev pohištva.

Ustvarjanje projekt z lastnimi rokami za zasebni investitor je bolj racionalno, v primeru, da vse gradbenih del se bo izvedla na svojem. Dobili svoje roke na projektu, ki ga je arhitekt, laiki, je težko razumeti in natančno razumeti vse, kar je na njem.

Kaj iskati v razvoju posameznega projekta doma

Pristop k projektu mora biti celovito, ob upoštevanju vseh oblikovalskih in inženirskih značilnosti stavbe. Za izgradnjo vaše sanje doma, tudi v fazi pridobivanja zemljišč, je potrebno paziti na možnost dogovora za vodo, elektriko in kanalizacije. Toda ne glede na to, kako skrbno načrtovani projekt doma, laik še vedno ne upošteva vse nianse. In v času gradnje bo neizogibno čas, ko boste morali spremeniti smer ali mislite, da iz posameznih komponent.

Sodobni materiali in dostopnost informacij bolj lažje delo za zasebne razvijalce. Tako je omrežje določeno večje število prostih vzorčnih projektov. Vendar moramo razumeti, da je kakovost dela ni nobena svobodna volja za vsakogar za uporabo. Vsi ti projekti zahtevajo veliko spremembo ali so nepopolni.

Druga možnost je nakup pripravljen domokomplekta tovarne. To je kolač od dveh ploskev OSB plošče in med peno. Z izbiro poseben projekt okvirja hiše v tovarni, je proizveden z vsemi odprtinami za vrata in okna, ter dodatnega denarja, in notranje pregrade.

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

Stranka lahko gradijo samo na priloženih navodilih k podobi oblikovalca. Toda v vsakem primeru, je izhodišče za razvoj kakršnega koli projekta je proračun konstrukcija.

Značilnosti razvoja lesene hiše projekta

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

Pri ustvarjanju projekta mleto ali bar v obliki hiše, bodo morali upoštevati številne nianse, ki vplivajo na končni rezultat:

 • les ali les za hišo imajo običajno dolžine 6 m. Med gradnjo prostorno hišo, je to pogosto ne zadostuje in da je treba v spajanje tramov skupaj. Naj bo mogoče odpreti steno, zato so izračunani podatki za zmanjšanje sklepe, ki so še dodatno izolirana;
 • za zagotovitev pravilnega krčenja in togost celotnega hiše so spoji razporejena zamaknjeno v vsakega naslednjega dnevnikov kron. Hkrati pa je treba širiti preko več sosednjih sever;
 • način za izgradnjo log doma vključuje le celo število kotov;
 • zasnova upošteva ustrezno porazdelitev obremenitve na vseh nosilnih elementov;
 • ki temelji na prvotno dolžino materiala do 6 m, mora projekt ustvariti z minimalno količino odpadkov;
 • lesa stene v drugem nadstropju je treba dati samo na stene nosilne, v vseh drugih primerih, se nadomestijo z lažjimi palic iz baru ali robljenje desk;
 • v drugem nadstropju na podstrešju, stopnice ne sme biti v bližini zidu, ob katerem je naklon strehe.

Program za razvoj house projekt

Sodobna programska oprema zelo poenostavi nalogo oblikovanja samostojno hišo. Pomagajo ustvariti 3D model, ki ga je mogoče ogledati z vseh zornih kotov, ki se približujejo ali distanciranje. Večina od njih so prilagojeni za navadne uporabnike, in stane brezplačno. Razmislite o nekaterih najbolj priljubljenih programov.

Morda je najbolj priljubljen program google SketchUp. To je najbolj enostaven za uporabo, vendar je večnamenski.

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

Lahko ga uporabite za ustvarjanje 3D hišo zasnove, notranje opreme in okolice. Vsebuje veliko teksturo in je zelo primeren za oblikovanje objektov, ki zahtevajo izračun na najbližji milimeter. Poleg tega, da je popolnoma brezplačno.

Nič manj priljubljena in Arcone. Ampak za delo z njim bo prišel ven šele po razvoju izobraževalnega gradiva. To vam omogoča, da ustvarite 3D modele hiš in notranjosti. To kaže sobno razsvetljavo, ki ustreza položaju okna.

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

To je še posebej pomembno za razvoj projekta je, da s pomočjo programa za ustvarjanje horizontalnih in vertikalnih delov stavbe. Licenčna različica je na voljo le za doplačilo.

Druga zahteval program - to ArchiCAD. To se ne uporablja samo amaterji, ampak tudi strokovnjake. To je nabor orodij za oblikovanje objektov in oblikovanje. To vam omogoča, da ne samo ustvariti lepe modele, ampak tudi za celotno gradnjo in tehnično dokumentacijo. Licenčna različica je tudi ni zastonj.

Projekt je posameznik hiša. Kako razviti projekt doma

Če povzamemo, hočem reči, da je razvoj poslovne stavbe gradbenih projektov težaven in zelo težko. Nedorečena del lahko ustvarite sami, vendar ne hitite in skrbno razmišljanje skozi in gledamo na vse vrste možnosti. Vendar pa je delovni del najbolje prepustiti strokovnjakom. Ne storiti brez pomoči pri pripravi arhitekt in projektov za daljinsko uprave za pridobitev gradbenega dovoljenja.


Like this post? Please share to your friends: