Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

Ena od rešitev za oskrbo z vprašanjem ogrevane vode - pretočni vgradnjo grelca vode. V tem primeru postane predmet pozornosti je gejzir. Konec koncev, plinskih grelnikih primerjavi z električno bolj ekonomično zaradi nizkih tarif za energijo, kot tudi v primerjavi s bojler - bolj udoben, ker omogočajo uporabo tople vode v kakršni koli količini in v vsakem času dneva. V tem primeru, je glavni čas, da prepoznajo napake prišlo in popraviti bojler z rokami.

vsebina:

  1. aparati gejzir
  2. Tipične napake gejzir
    • Toplotni izmenjevalnik zamašene z merilom
    • Grelnik hladilnika spajkanje plin
    • plin bojler ne vname
    • Stolpec ni pravilno segreva vodo

aparati gejzir

Redni plina bojler je železo zaboj za, ki spominja na kuhinjski omari. Za njim sta cevi povzel - plin in vodo. Notranja struktura vključuje toplotni izmenjevalnik, glavno in pilotni gorilnik. Po pipa odprta, ne glede na način vžigu gorilnika, plin ventil odprt, dopustitev, da se nosilec energije v pilotnem gorilniku, ki je primarno svetlobe.

Ko je zgorevalni plin sprosti toploto, ki zadošča za hitro segrevanje vode, ki prehaja skozi toplotni menjalnik - nad gorilniki spiralne cevi razporejen. Topla voda se usmeri skozi vodovod, plin, ki zapusti kolono na pipo (pipo v kopalnici, tuš, kuhinja pipa), ki je bil odprt. Proizvodi dimnih plinov zgorevanja nato odstranjeni, ki gre ven iz zgornjega dela stolpca plina.

Kolona po metodi pilotnega vžiga so elektronski, ročno tip in pezorozzhigom. Že zastarel uporabo vžig vključuje uporabo tekem: odpre plinski ventil, da je primerno, da se v stolpcu cevi, imajo osvetljeno tekmo na vžigalno napravo, ki takoj pride na. Glavne luči gorilnika po vrtenjem gumba.

Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

Sodobni grelniki za vodo na plin še bolj udoben, praktičen in varen elektronski vžigalni sistem deluje "na polno avtomatsko." Po odprtju aktiviranega sistema vodovodna voda tlaka, pri kateri naboj iskra dala dve fokalno baterij, plinski ventil odpre hkrati. Sparks dovolj, da prižgati plinski gorilnik, nato pa vse se bo zgodilo ob znanem sistemu: luči drugega gorilnik, segreva vodo in iti skozi toplotni izmenjevalnik na pipo. Gorilnik po zaprtju ventila.

pezorozzhigom poseben sistem, ki temelji na piezoelektrični učinek, ko se mehansko delovanje pretvori v električno razelektritvijo, v tem primeru - iskra. Za prvič tudi novi stolpec na sprednji plošči, ko pritisnete na gumb, aktiviranje piezoelektrični element. Iz dobljene prisilni vžig z vžigalno napravo, nato glavnemu gorilniku. Glavni gorilnik ugasne, ko zaprete pipo in sijaj - luči, a to ni dovolj toplote, da zavre ostane v prenosniku toplote voda. Naslednjič, ko si je treba odpreti pipo, brez pritiska ali pekoč nič in gredo toplo vodo.

Tipične napake gejzir

plin bojler ni čisto preprosta naprava, ki veljajo določena pravila ravnanja in skrbi bo služil svojemu lastniku za dolgo časa. Toda prej ali slej vsa oprema pokvari, in stolpec plin ni nobena izjema. Še posebej vpliva na kakovost procesa vode in plina, ki so jih posredovale javne službe v naših domovih in apartmajih, in zdaj, po določenem času postane potrebno za popravilo kuhinjo s štedilnikom plina. Zato je vredno razmisliti o tipičnih razlogov, zaradi katerih je naprava ne deluje, kot je potrebno.

Toplotni izmenjevalnik zamašene z merilom

Najpogostejša napaka je v stolpcu plin zamašena z lestvico toplotnega izmenjevalnika (radiator). Cevi zaraščena izmeček, napak trda voda. Lestvica odlaganje pojavi, ko je temperatura vode višja od 80 stopinj in 82 stopinj, ko se postopek začne pojavljajo intenzivno.

Za preprečevanje nastanka lestvice ne uporabljajte preveč tople vode. Temperatura kopalnih voda dovolj blizu 42 stopinj, za odstranjevanje maščobe pri pranju posode - približno 45 stopinj, kot sredstvo za odstranjevanje maščob iz njih in sposobna soočiti z mrzlo vodo in pralni stroj v stroju - ne več kot 60 stopinj.

Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

Mnogi pustite stolpec plina za delo na signalne luči, ker je primerno, in ni treba, da podžigajo in prilagodite stolpec vsakič. Vendar pa pomanjkanje časa in ur, temperatura v toplotnem izmenjevalniku narasla na 90 stopinj - od tod tudi pene. Torej ne bodi len, da onemogočite in omogočite stolpec, kot je potrebno, in ne več avtomatsko grelec, če ste opazili šibek pritisk, je bolje, da v tem primeru, povečevalno črpalko.

No, če bi bil ti na težave, je potrebno za popravilo stolpec kitajski plina po pranju toplote. Če želite to narediti, morate razumeti, da je kolona toplotni izmenjevalnik res pakirani, opozarja na naslednjih simptomov: nizek tlak na pipo z ogrevano vodo, ko je pritisk na pipo z mrzlo vodo dobro; stolpec skupaj z njim ne vklopi; ali takoj po moči je izklopljen. Seveda, morda je pokvarjen ventil na vstopu v stolpcu plina, vendar, če je v redu, nadaljujte z demontažo kolone.

Za pranje stolpec, boste potrebovali: Phillips in ravno izvijač, niz odprtih ključi, skupaj z azbestom tkanine tesnila in gumijaste cevi. Poleg tega morate predhodno kupiti v strojne trgovini odškajevalnik, ki se prodajajo v plastenki in suhega prahu. Lahko uporabite tudi kis bistvo, ker je to najbolj dostopna.

Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

Za začetek, odstranite stolpec strojne opreme, nato pa - ohišje. Po tem je treba blokirati dotoka vode in odprt v bližini katerega koli od žerjava stolpca ogrevane vode. Nato odstranimo toplotni izmenjevalnik iz dovodne cevi in ​​jo umaknite. Ko odstranite matico iz toplotnega izmenjevalnika, bo toplotni izmenjevalnik začetek, da zapustijo vode. To je treba izprazniti približno liter.

Nato čaka na dovodni cevi toplotnega izmenjevalnika, dvigne Višji stolpec vstaviti in cevi v toku v tankem curku jo vlijemo v pripravljeno raztopino. Pour počasi, ali začne delati, in odškajevalnik bo potisnite nazaj. Rešitev v prenosniku toplote mora ostati za nekaj ur. Snov se lahko ogreva na pereč kontrolna lučka za hitrejše reakcije prišlo, in je trajalo manj časa.

Tapnite nadomestnega bazena ali plastično vedro in postopoma odpre dotok vode v kolono plinskega. Oglejte si, kaj bo prišel ven iz cevi. Če je veliko blata, in po pranju glave bo dober, potem je vse izkazalo, če ne, se bo postopek še enkrat ponoviti. Toda, ko boste uporabili vodnega kamna ni potrebno.

Grelnik hladilnika spajkanje plin

Ob odkrivanju stolpec uhajanja plina je seveda želja, da bi prvega toplotnega izmenjevalca postane zamenjavo starega z novim. Toda stroški radiatorja je 1/3 cene novega stolpca, zato je priporočljivo, da bi poskušali popraviti enote sami, zaprtih spajka s spajkalnikom. Z vodo, ki teče cevi toplotnega izmenjevalnika S temperatura ne sme biti višja od 100 stopinj in temperaturo tališča spajke doseže 200 ° C Zato se spajka stali.

V večini primerov, fistule pride na cev, ki teče po zunanji strani radiatorja, saj je pogosto nizko kakovostne kovine. Na površini cevi, ki poteka znotraj toplotnega izmenjevalnika, običajno ne pojavijo fistule. Če ste bili sposobni priti do mesta puščanja, preden začnete spajkanje odtok vode iz toplotnega izmenjevalnika, saj bo odvajanje toplote, tako da ne bo mogel ogrevati spajkalno mesto na želeno temperaturo.

Z odpiranjem toplo vodo v umivalnik ali čiščenje in odstranjevanje matico s kolonsko cev, ki dovaja hladno vodo. Ker je gejzir nahaja na nivo nad pipo, ožemanje večino vode, vendar ne vseh. Pri odstranjevanju ostankov vaditi odvoda vakuuma ali kompresor. Šele nato se lahko začne popravljati grelnik hladilnika vode.

Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

se spajkanju ne povzroča težav. Fino brusni papir trak oksidi od mesta fistule, blazinico za čiščenje krpo odsek po da omočimo v topilu, da odstrani maščobo in prah. Lahko katerakoli kositra spajkanje, na primer, PIC-61 s spajkanjem zmogljivost ni manjša od 100 W pri temperaturi okoli 180 stopinj.

Kot se uporablja kolofonije tok. Če to ni mogoče, da bi aspirin. Zdrobimo tableto in majhni drobtine zanimivi kositrenje ali natrijev tablete potresemo ogrevano površino. Če se med Kalajisanje spajka ne teče, in pad dobimo, nato segrejemo kraj spajkanje ni dovolj. V tem primeru, bi morali ogreje še spajkalnik, železa ali sušilnik za lase gradnje.

Ko je spajka enakomerno tanko prevleko površine naprave, da raste na debelino 1-2 mm in fistulo na toplotnem izmenjevalniku se ne pokažejo več. Previdno preglejte hladilnika cev po celotni dolžini. Če vidite zeleno mesto, tako da je bolj verjetno v tem trenutku imajo luknjico, ki je neprepustna za vodo, je treba kositra in lotom. V nasprotnem primeru, po nekaj mesecih se bo spet morala ukvarjati z obnovo kopalnico gejzir, saj bo tam pušča.

Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

Če vdora vode odsek postavljenih toploto izmenjujoče steni, ki meji na spodnji del kolone, radiator na mestu popravila je nemogoče, zato je potrebno za odvajanje toplote iz kolone s plinom. Če želite odstraniti napravo za spajkanje, je treba razstaviti večina kolone in odklopi cev za plin, vendar je zelo nevarno.

plin bojler ne vname

Najpogostejši razlog, da se kolona ne sveti - samo pomanjkanje prezračevanja v jamo oprijem. To se lahko zgodi, da je dimnik zamašen s sajami, zbranih v njegovo ali padca predmeta. V tem primeru, običajno sproži zaščitni sistem, ki se nahaja v koloni, in instrument samodejno prekriva plin. Preverite osnutek v dimniku. Za to Hold prižgane tekmo, in če bodo plameni oditi - potem potegnite tam.

Še en razlog, da se kolona ne vžge, je banalna praznjenja baterije, vendar to velja le za aparate z avtomatskim vžigom (z baterijami ali generatorje). V nasprotju s trditvami proizvajalcev, da je življenjska doba baterije v enem letu, bodo morali, da jih bolj pogosto spreminjajo.

plin bojler lahko sveti tudi zaradi slabega tlaka vode. In to je samo pregled -nuzhno odpreti mrzlo pipo. Če je malo pritiska - je verjetno, da je razlog ni v koloni, ampak v ločenem prostoru ali okoli cevovoda. Če vidite, da je pritisk hladne vode večja kot v vročem pipe, je treba popraviti enoto bojler plin, saj je razlog prav v vozlišču stolpcu vode (ali deformiranih membranskih filtrov zamašena).

Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

Cedilo lahko zlepi sklop dovodno po enkratnih vodo in spremeni svojo krme. Za čiščenje, enostavno odviti iz vode dobava matico, odstranite mrežico in jo očistite.

Preverjanje stanja membrane, da odstranimo vodo vozlišče dve matice, ki nadalje ublažijo tri vijake, ki držijo sklop za vodo v komoro za plin stožca. Odklopi od drugega vozlišča polovico, boste videli takšno membrano. Če ima gumi deformiranega površino, namesto ravno, z upogibom, ga je treba zamenjati. Hkrati vode lahko očistijo sklop votlino in mrežico iz blata. Lahko dajo silikonske membrane, ki lahko služi za več let.

Pogosto se zgodi, da gre gejzir izklopi takoj po vžigu. Vzrok za napako je v termočlen, ampak je slab stik z termočlen in elektromagnetni ventil. Če termoelementom nedotaknjena, je treba storiti, vzdrževanje avtomatskega stolpca plina, oziroma njene čiščenje stike in stikalo polje. V tako naj bi položaj prilagodi pretok tople in hladne vode. Ne pozabite, da ne more v nobenem primeru razredčimo s hladno vodo, toplo, saj bo to sprožilo takojšnjo izumrtje plamena.

Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

lahko pojavijo bombaža in microexplosions ki spremljajo postopek preklapljanje: zaradi slabe ugreza v prezračevalnem kanalu ali vrtine zaradi odvajanja baterije, ki so odgovorni za vžig kolone zaradi zamašitve šobe ali druge kolone komponent, od prekomernega pritoka plin. Kdaj naj gorilnik, plin iz vžigalno vnamejo pravočasno. Ampak, če pilot plamen gori, iz neznanega razloga ni pravilna, potem plin bo kopičijo, kar bo imelo za posledico bombaža - mala eksplozij plina in zraka zmes.

V tem primeru moramo pogledati, kaj trenutku pilotni plamen. Svetloba mora imeti modro barvo, da gorijo stabilno, je treba plamen dotaknite glavni gorilnik. Ko se kontrolna lučka vidite rumeno-rdeče ni trajnostno, majhen plamen, je potrebno, da očistite injektorja in vžigalno cev, ki prinaša plin.

Stolpec ni pravilno segreva vodo

Razlogi, da je gejzir po slabo segreva vodo, ne bo več. Najprej stolpec imajo lahko majhno kapaciteto. Zato se pred nakupom opreme je vedno skrbno pregledati potni list enote. Prav tako se voda lahko segrevamo slaba zaradi zelo preprostega zamašitev agregata funkcijo, ki štrli spremenjene barve plamena in izgled saje v postopku v stolpcu.

Če stolpec ne segreje vodo, da se prilagodi dovod plina v gorilnik. V sodobni kolonsko plinsko predloženega ventil, ki omogoča, da uravnavajo pretok vode, tj količino vode, ki prehaja skozi kolono na minuto. Torej, če je voda nekoliko segreje, je priporočljivo zmanjšati pasovno širino, in voda bo imel dovolj časa, da se segreje.

Poleg tega lahko stolpec krmijo prevroče vode. Toda v tem primeru ne zahteva popravila in vzdrževanje kolon plina, saj je to stanje ni okvara kolone. V toplem letnem času, ko je v vodo, je voda dovolj toplo, in pritisk njenih manjših težav, ki se na prvi pogled zdi, vezana na motnje v delovanju kolone. Ali ste opazili, da ko je nameščena v koloni za minimalno oskrbo za ogrevanje vode, plina ročaji voda je še vedno zelo vroče.

Popravilo stolpcev plina z lastnimi rokami

Samo nekateri modeli stolpcu plina na to operacijo se ne izračuna. Navodila za uporabo opreme je običajno navedena minimalni tlak vode pri bojler plin delujejo normalno. Da bi rešili to vprašanje je zelo enostavno, preprosto zmanjšuje oskrbo s plinom, tako odrezali malo pipo o tem, kaj se oskrbujejo s plinom in ki je postavljena pred vstopom stolpec plina na plinskem.

Včasih stolpec plin spojine se zgodi, da pušča. Leva trobento potrebne za dovajanja vode v koloni, je vedno na prekrivanje vstavljanje ventila predstavi kolonsko vodo v. Ta cev je povezan z regulatorjem vodnega plina šobo. C krmilnik voda vdre toplotni izmenjevalnik na desni strani. Na se srednji stolpec cev prenese v vodo in toplo vodo v toplotni izmenjevalnik je priključena na levi strani skozi cev.

Desni stolpec v cev, ki je potreben za dobavo plina in povezan z regulatorjem skozi bakrene cevi. Prav tako vzpostavlja obvezen prekrivanje plinski ventil. Vodni povezave v stolpcu, ki ga nosi pokrivno oreškov z tesnila iz gume. Sčasoma so gume tesnila na temperaturne razlike izgubijo elastičnost in postane toga, in voda teče.

Za popravilo staro bojler, zamenjati gumijasto tesnilo v stolpcu plina. Če želite to narediti, odvijte s ključno 24 matico, odstranite ploščico, ki je že obrabljen, in namestite novega. Včasih malo pad, matice si zavrtel do konca, in voda je še vedno izžareva. Potem pa je priporočljivo dodatno dal še en pad.

In končno, se morate seznaniti s še eno težavo z grelnikom vode: ko so stolpci, ki jih ne zaznate vonj po plinu. Če se kljub temu, da je določen vonj, ne pozabite, da je v tem primeru prepovedano opravljati samostojno popravilo bojler! Takoj izklopiti plinski ventil, prezračite sobo in pokličite servis plina!


Like this post? Please share to your friends: